Lyn leter etter forsterkninger

KLASSESPISS: Magnus Nikolaisen er for øyeblikket klubbløs. Spissen puttet 24 mål i fjorårets sesong for Alta, og ble toppscorer i andredivisjon avdeling to.

KLASSESPISS: Magnus Nikolaisen er for øyeblikket klubbløs. Spissen puttet 24 mål i fjorårets sesong for Alta, og ble toppscorer i andredivisjon avdeling to. Foto: Erlend Hykkerud, Finnmark Dagblad

Magnus Nikolaisen og Markus Cham er to av spillerne Lyn har på blokka.

LYN-SPILLER: Og assisterende trener Jonas Rygg. Foto: Alice Johansen

initativ: – At supporterne direkte bidrar med økonomiske midler til klubben har ført til at vi har blitt en reell makt i Lyn, og at vi blir hørt, sier Bastionens styremedlem Christian Thoresen. Foto: Arkivfoto

OSLO: Fjorårets sesong var preget av skader, og Lyn endte til slutt på 4. plass i andredivisjon avdeling to. Nå holder klubben på med å legge opp kabalen for spillerstallen den kommende sesongen.

«Klassespiss»

Spiss Andreas Moen ble i fjor hentet for å bøtte inn mål, men det ble bare åtte mål for Oslo-gutten i serien, og i år ble spilleren og klubben enige om å avslutte samarbeidet.

Øverst på supporterklubben Bastionens ønskeliste er det ikke overraskende skrevet inn «klassespiss» med store fete bokstaver.

I Lyn er de ikke direkte uenige.

– Vi ser i utgangspunktet etter spillere som kan forsterke oss, og ethvert lag trenger en spiss som kan score 20 mål i løpet av sesongen, sier Lyn-spiller og assisterende trener Jonas Rygg.

Nikolaisen aktuell

Akkurat den beskrivelsen passer godt til Magnus Nikolaisen, som scoret 24 mål i fjorårets andredivisjon avdeling to for Alta, og som i vinter flyttet til Oslo.

– Vi hadde litt kontakt med Magnus før jul, men det har ikke vært snakk om noe konkret. Jeg vet at han har trent med Hønefoss. Gode spillere er vi alltids interessert i, og Magnus havner helt klart i den kategorien, sier Rygg.

Friggs spiss Markus Cham er for tiden på prøvespill i Lyn.

– Bortsett fra det holder vi kortene tett til brystet. Det er et tøft spillermarked i 2. divisjon, og vi konkurrerer mot klubber som har mye bedre økonomi enn oss, sier Rygg.

Lyn har også forlenget med spillere i egen stall.

Flere av Lyn-spillerne har frasagt seg kontrakten sin, og gått ned i lønn for at klubben skal kunne beholde spillerne fra i fjor.

– Vi får beholde stammen i laget fra i fjor, forteller Rygg.

Supporterne samler midler

I fjor startet Bastionen kronerulling for å skaffe nye spillere til Lyn. Det førte til at Gøran van den Burgt og Andreas Moen ble signert.

I år fortsetter supperterklubben det økonomiske initativet, som går ut på at bedrifter eller privatpersoner bidrar med et månedlig beløp.

– Akkurat nå har vi rundt 35 bidragsytere som gir et månedlig beløp, og vi mangler 25-30 stykker til for å kunne skaffe midler til en «klassespiss» og en midtstopper, sier Christian Thoresen, styreleder i Bastionen.

Sunn økonomi

I snitt gir de 35 bidragsyterne Bastionen har knyttet til seg 500 kroner i måneden.

– Noen gir 200 kroner, mens andre gir en tusenlapp eller to i måneden. Man blir helt varm om hjertet når man hører om studenter som gir av sitt studielån for at Lyn skal kunne ha en litt bedre stall, sier Thoresen.

Det økonomiske må gå foran alt annet. Jeg vil heller at Lyn skal ha en litt dårligere stall med en sunn økonomi, legger styrelederen til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag