Gå til sidens hovedinnhold

Lyn reddet fra konkurs

Reddet i aller siste liten.

ULLEVAAL STADION: Det har lenge vært kjent at styret i FC Lyn Oslo AS vil i dag avgjøre om aksjeselskapet kan fortsette sin drift.

Selskapet trengte 17 millioner kroner for å unngå konkurs, og for at fotballklubben FC Lyn Oslo skulle kunne fortsette. Fristen hadde de selv satt til i dag klokken 12.

Ifølge sentrale kilder Aftenposten.no har snakket med, klarte laget fra Oslo vest med et nødskrik å unngå konkurs, men kun foreløpig.

Millionbeløp som har ramlet inn den siste tiden, har gjort at styret har bestemt seg for at klubben skal spille i hvert fall ut sesongen. Hva som skjer senere er ennå uklart.

Et stort korps av supportere har gjort en hederlig innsats for å samle inn de nødvendige kronene. Investeringsselskapet «Olja Lyn» har ved hjelp av innsamlinger og salg av andeler i utvalgte spillere, fått inn flere millioner kroner.

Tirsdag opprettet generalsponsor Carrot et «givernummer» (tlf. 820 44 774) der man kan gi 200 kroner til klubben ved å ringe. Pengene som kommer inn vil gå uavkortet til å dekke kostnader forbundet med perioden fra 1. oktober og frem til siste seriekamp – dersom Lyn reddes midlertidig i dag.

I fleres interesse

Det vil være i fotballag og supportere i hele landets interesse at Lyn reddes i dag – i alle fall midlertidig ut sesongen 2009.

Dersom FC Lyn Oslo AS slår seg selv konkurs med umiddelbar virkning, vil det nemlig få konsekvenser for alle eliteserielagene. Alle poeng tjent på Lyn-kamper vil bli strøket, noe som vil kunne gi endringer på tabellen.

Flere krav

I dag skriver Aftenposten.no at tidligere Lyn-eier Atle Brynestads selskap CG Holding har lagt frem et krav til Lyn på nær fire millioner. Dette skal være 2,8 millioner kroner, CG Holdings andel fra salget av Odion Ighalo til italienske Udinese, pluss 1,4 millioner selskapet har utestående. Av det siste beløpet godtar CG Holding en akkordløsning (ettergi 2/3 av gjelden) på linje med flere andre av klubbens kreditorer, ifølge Aftenposten.no.

Flere medier har tidligere meldt at kreditoren Norges Fotballforbund ikke aksepterer en akkord på gjelden klubben har til forbundet.

Går til Rikshospitalet

– Jeg håper inderlig at Lyn finner en løsning, også med hensyn til at vi får fullført Tippeligaen, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til TV2 Nyhetskanalen like før klokken 12 i dag.

Lyns informasjonssjef, og Lyns Corner spaltist her i avisen, Joachim Andersen, sier til Dagbladet at det kan drøye i flere timer før det blir klarhet i situasjonen.

Dersom det ender med konkurs for Lyn i dag vil de innsamlede millionene i sin helhet bli overført til barneklinikken på Rikshospitalet, opplyser Andersen.


Det har ennå ikke lyktes Akersposten.no å komme i kontakt med klubben.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger