Lyn rykker opp

Bastionen feiret scoringene mot Nesøya med bluss. Det ble mange muligheter til det utover i kampen.

Bastionen feiret scoringene mot Nesøya med bluss. Det ble mange muligheter til det utover i kampen. Foto: Foto: Bastionen

Lyn trengte en storseier i siste kamp for å rykke opp til 5. divisjon. Med 14-1 var det ingen tvil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bastionens nye helter ble feiret etter kampen på onsdag.

NESØYA: Spenningen var stor før siste serierunde i 6. divisjon. Målforskjellen ville avgjøre hvem som rykket opp til 5. divisjon, og med hele 14-1 mot Nesøya, fjernet Lyn all tvil. Etter mye motgang får laget endelig en opptur – bokstavelig talt.

– Dette var veldig kult. Det var en kjempebra gjennomført kamp av oss, sier Lyn-trener Mikal Aaserud.

Han gleder seg spesielt over at laget gjorde akkurat som planlagt på forhånd og gikk i angrep for å skape mange scoringsmuligheter.

– Vi viste en sinnsyk holdning til å skape sjanser, men samtidig opptrådte vi litt smartere enn i forrige kamp. Vi angrep med folk som kunne forsvare også, og hadde et vannvittig balltempo, oppsummerer Aaserud.

Les forhåndsomtalen: Lyn kan rykke opp i kveld

Ikke utålmodig

Lyn fikk 1-0 ganske tidlig, men det tok tid før laget virkelig fikk uttelling i angrep. Likevel var ikke Aaserud utålmodig.

– Vi ble enige om at hvis vi tok gnisten fra Nesøya med noen måls ledelse til pause, kunne vi bare kjøre på etterpå, sier Aaserud.

Nesøya-spillerne fikk etter hvert merke tempoet, og før pause hadde Lyn økt ledelsen til 5-0. I andre omgang fortsatte de rødhvite kjøret, og til slutt sto det altså 14-1.

Spenning til siste slutt

Men Aaserud var ikke trygg på at målforskjellen skulle holde før kampen var inne i de siste fem minuttene.

– Dynamo Mjøsa begynte å legge på til 8-1 og 9-1, og vi fryktet de ville få en ketchupeffekt på slutten. Derfor var det viktig at vi leverte kampen ut, og det klarte vi bra, sier Mikal Aaserud.

Med 14-1 vant Lyn serien med ni plussmål mer enn rivalen Dynamo Mjøsa.

Takker Bastionen

Bastionen stilte mannsterke opp på Nesøya for å heie Lyn fram til seier, og de røde blussene fikk kjørt seg med såpass mange scoringer. Mikal Aaserud er full av rosende ord til Bastionen for supporternes innsats på vei mot opprykket.

– Vi hadde sinnsykt bra støtte, helt vannvittig bra. Bastionen har vært fantastiske i hele høst.. De har vært helt vannvittige å ha med å gjøre, og det var kjempegøy å ha et sånt arrangement på Nesøya, sier Aaserud.

Få et inntrykk av stemningen underveis: Les Bastionens livedekning av kampen her!

Kan bli kretsmester

Avdelingsseier i 6. divisjon betyr ikke bare opprykk. Nå skal Lyn kjempe om kretsmesterskapet i sammen med vinneren av de to andre avdelingene i 6. divisjon i Oslo, Hasle-Løren 2 og Teisen.

– Det blir kjempekult, og en fin avslutning på sesongen. Da har vi noe å pusle med fram mot jul, sier Mikal Aaserud.

Se kampoppsett for kretsmesterskapsfinalene her!

Ved sine tidligere opprykk, har Lyn-laget blitt nummer to i avdelingen sin. Dermed blir kretsmesterskap en ny erfaring for Aaserud & co.

Treneren ser også fram til å møte motstandere der Lyn slipper å for å være nødt til å vinne med mange mål for målforskjellens skyld.

– Det blir litt annereledes. Det er egentlig litt behagelig, sier Aaserud.

Var du på kampen i går og har bilde du vil dele med våre lesere? Send bildet til nett@dittoslo.no, så legger vi det ut sammen med denne artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.