*Nettavisen* Nyheter.

Lyn slo Kjelsås!

NÅR: Vet du noe om dette bildet fra Grefsen Stadion - for rundt 80 år siden? Foto: FOTO: Aftenposten

Journalist og forfatter Stein Erik Kirkebøen er snart ferdig med å grave frem Kjelsås ILs 100- års historie. Men når ble dette bildet tatt?

Klikk på bildet for å forstørre.

GOFOTEN: Forfatter og journalist Stein Erik Kirkebøen har fortsatt fotballfoten inne. Her fra Myrerjordet. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

IMÅL: Forfatter og journalist Stein Erik Kirkebøen er snart i mål med Kjelsås ILs 100-årige historie. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: – Sannsynligivs er det fra åpningen av Grefsen stadion 19. oktober 1930. Da spilte et lag sammensatt av spillere fra hjemmelagene Kjelsås, Grefsen og Nydalen - mot Lyn. Og Lyn vant. Men vi er ikke helt sikre, så hvis noen av leserne vet mer om bildet, så ta kontakt, oppfordrer Stein Erik Kirkebøen.


Forøvrig, i forbindelse med nevnte kamp, så forteller Stein Erik at Lyn fotball krevde Kjelsås Idrettslag for 30 kroner i reiseutgifter!

Fire år

I snart fire år har Stein Erik jobbet med 100-års jubileumsboka til Kjelsås IL. Først sa han neitakk da han ble spurt av lagets dengangen leder Kjell Øren. Men etter å ha blitt mast på og smigret lenge nok, sa Stein Erik til slutt ja til bokoppdraget.

– Og det har vært en utrolig morsom og spennende bokreise, men selvsagt også veldig mye jobb. Blant annet kunne Øyvind Skagmo, som designer boka, fortelle at han hittil har mottatt rundt 771 mail fra meg! Og det er en stund siden, ler Stein Erik.

Startet i Myrerveien

16. mars 1913 samlet rundt 30 idrettsglade menn seg i Myrerveien 11, og stiftet Kjelsås Idrettsforening. Etterhvert kom yngre gutter til, voksne damer. Og til slutt jentene - etter krigen. Det har vært mange små og store helter opp gjennom Kjelsås idrettshistorie, men ikke minst er Stein Erik imponert over bredden i idrettsklubben.

– Fra småtasser på skitrening på Langsetløkka til langrennløpere i verdenstoppen, opp mot 150 fotballtreninger i uka, alpinister, håndball, basket, og ikke minst et flott idrettstilbud til de psykisk utviklingshemmete. Bare for nå nevne noe, sier Stein Erik.

Og til høsten skal altså “Dobbelttak og Langpasninger” være i mål.

– Vi starter med et førsteopplag på noen tusen. Klart vi er spente på mottagelsen, men vi håper jo på at boka også blir den naturlige julegaven til små og store idrettsglade Kjelsåsinger.

Stein Erik Kirkebøen er opprinnelig fra Abildsø, men flyttet til Akebakkeskogen i 1984. Han har arbeidet som journalist i Aftenposten siden 1980, og har også tidligere utgitt boka “Idrettsjenter” i 1986. Hans første journalistoppdrag på Kjelsås, var å dekke kampen der Kjelsås A-lag herrer rykket opp i dengangen tredje divisjon (dagens andredivisjon).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.