RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn slo Vålerenga på tribunen, men ikke i cupen


 
  Foto: Alice Johansen
Bislett eksploderte da Lyn reduserte til 2-2 mot Vålerenga. Så ble målet feilaktig annullert.

BISLETT: Lyn kunne fort ha sørget for rundens cupbombe mot Vålerenga på Bislett stadion på mandag. 11.273 tilskuere hadde tatt turen til cupkampen, noe som er klar tilskuerrekord for første runde av Norgescupen. Den gamle var på litt over 5.000.

Vålerenga gikk opp i ledelsen etter 12 minutter ved Håvard Nielsen, i en ellers kjedelig første omgang.

Etter hvilen ble det derimot betydelig mer action på banen. Vålerenga øker vakkert ledelsen til 0-2 ved Chuma Anene, og det så ut som om Vålerenga enkelt kom til å dra seieren i land.

Bildeserie: Kampen på tribunen

Se bildeserie fra Lyn - Vålerenga her!

Feilaktig annullert

Så våkner Lyn opp.

Knappe fem minutter senere putter Lyns forsvarsspiller Faisal Dahir ballen forbi Lars Hirschfeldt, etter en presis corner av Sverre Wegge Gundhus.

- Corneren kom rett på meg, så jeg kunne bare dempe den på brystet og sende den i mål. Det føltes helt fantastisk å score mot Vålerenga, forteller 17-åringen, som kommer fra Lyns juniorstall.

Derfra og ut ble det Lyn som styrte kampen. Innbytter Birger Rasmussen hadde ikke vært lenge på banen før Lyn fikk annulert det som hadde vært 2-2-målet. En scoring de aller fleste enes om burde vært godkjent, og det bare fem minutter før full tid.

- Jeg var selv ikke borti ballen, men jeg fulgte den de siste skrittene inn i mål. Det virker som om dommeren annulerer målet for angrep på keeper, men Hirschfeldt kolliderer med en annen Vålerenga-spiller, så det kunne det ikke vært. Jeg trodde først det var offside, sier Rasmussen.

Les også: Tause Grorud skuffet mot Vålerenga

Sjanse på sjanse

Sluttminuttene ble en ren oppvisning i sjanser fra Lyn. Både Dahir og Vegard Vinje har muligheten til å utligne, og Vålerengas Nielsen er få centimeter fra å stusse ballen i eget nett, men treffer tverrliggeren i stedet.

- Enga lever videre på lykken fra Brann-kampen, konstaterer Dahir.

Lyns målscorer er uansett fornøyd med dagens prestasjon. Og spesielt fornøyd med Bastionen, som sang "annulert" lenge etter kampslutt.

- Vi hadde på forhånd ikke håp om seier i dag, så det vi gjør på banen er bra. Fansen var også helt fantastisk og girer oss opp, Bastionen er fantastisk, sier han.

Les livereferat fra kampen her!

Mot nytt opprykk

Vålerenga-trener Martin Andresen innrømmer at laget hans gikk på en smell i sluttminuttene mot lillebror Lyn.

- Jeg er fornøyd frem til 0-2, og så smelter vi litt på slutten. Det kunne fort ha blitt 2-2, sier han.

Andresen har troen på at Lyn enkelt kommer til å ta sitt tredje strake opprykk i år.

- De kommer til å feie igjennom 3.- divisjon.

Like sikker er ikke Lyn-spillerne selv, etter at laget bare klarte 2-2 mot Mjøndalens andrelag i sist kamp.

- Når vi møter 3.- divisjonslag, er det det samme for de å møte oss, som for Lyn å møte Vålerenga i cupen i dag. De er utrolig gira, og legger seg helt nede på 16-meteren for å forsvare. Jeg er ikke sikker på at opprykk blir en enkel spasertur, sier Lyns Rasmussen.

Ingen cupbombe i Oslo

I tillegg til Lyn og Vålerenga, spilte også Røa og Holmlia cupkamper mot stor motstand tirsdag. Det ble imidlertid ingen cupbomber der heller. Holmlia tapte 1-3 mot Sarpsborg 08, mens Røa røk 1-6 for Hønefoss.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere