*Nettavisen* Nyheter.

Lyn videre etter cupdrama

Rune Isaksen scoret to straffemål mot Brann 2 på søndag. I cupkampen mot Bærum ble det to til. Foto: Alice Johansen

Bærum har vist god form i 1. divisjon i år, men det stoppet ikke Lyn, som vant 4-3 og sikret avansement i cupen.

SANDVIKA: Bortekamp mot Bærum i cupens andre runde var i utgangspunktet en tøff trekning for Lyn, som har slitt innledningsvis i årets sesong i 2. divisjon. Men de rødhvite fra Oslo har tydeligvis funnet formen, for laget kan reise hjem fra Bærum med 4-3-seier.

Som i søndagens kamp mot Brann 2, kom to av Lyns mål på straffe. Rune Isaksen fikk æren av å åpne scoringsballet etter bare ni minutter, og samme mann var sikker fra straffemerket igjen, da Lyn avgjorde kampen i andre ekstraomgang.

Før kampen uttalte Isaksen til dittOslo at han ikke trodde det var noen umulighet å slå ut de gule fra kommunen vest for Oslo.

– Vi må bare spille vårt spill, og har troen på at vi kan spille de ut i de periodene vi spiller bra. Forskjellen mellom 1.- og 2. divisjon er ikke så voldsomt stor, sa Isaksen den gang.

Jevn kamp

Og det skulle vise seg at han fikk rett. Bærum kom tilbake med 1-1 fem minutter etter åpningsscoringen, men Lyn brukte bare to minutter på å ta tilbake ledelsen, ved Didrik Sereba.

Bærum kom ajour med 2-2 før pause, og et kvarter ut i andre omgang tok de ledelsen for første gang, da den tidligere Vålerenga-spilleren Monir Benmoussa sørget for 3-2 laget fra 1. divisjon.

Selv om Lyn var farlige på contringer, virket Bærum å ha god kontroll i denne perioden, men ti minutter før slutt var Armin Sistek frempå og sikret ekstraomganger med sin 3-3-scoring

Vant tribunekampen

Det ble to lange ekstraomganger, og grunnet en skade, rakk klokken å runde 126 minutter før dommeren blåste av. Men da kunne Lyn og Bastionen slippe jubelen løs.

Lyn-supporterne hadde for øvrig holdt koken gjennom hele kampen i Bærum, og de vant tribunekampen betydelig klarere enn Lyn-spillerne vant kampen ute på banen.

Nå kan både Lyn og deres trofaste supportere se frem til en ny cuprunde. Blir det storfint besøk på Bislett, mon tro? Både Skeid-kampen i første runde og oppgjøret mot Vålerenga i forifjor ga mersmak.

Les også: Grorud slo ut Hønefoss av cupen

Annonsebilag