Gå til sidens hovedinnhold

Lynrask hardhaus

Vi har tafset på Canons nye entusiastfelle.

AKAM.NO: Dette er det første entusiastkameraet som har en egen autofokusprosessor, og det er i tillegg det første kameraet som får to Digic 4-prosessorer.

Canon EOS 7D retter seg mot de som tar bilder av action, og trenger raske serier. Det retter seg også mot de som tar bilder av for eksempel fugler og annet dyreliv.

Da får man vanligvis aldri nok tele, og med 1,6x crop og masse piksler og beskjære, ser dette ut som et fantastisk verktøy.

WEB-TV: Sniktitt på Canon EOS 7D

Smørbrødliste

EOS 7D har en imponerende liste spesifikasjoner, som langt overgår det vi har sett i EOS 50D og tilsvarende modeller, så navnet 7D, som klart indikerer en høyere klasse er nok riktig betegnelse.

Her finner du alle spesifikasjonene

Les også vår test av Canon EOS 50D

Mye piksler

Mange er skeptiske til den høye oppløsningen på en såpass liten brikke, og det er forståelig når man vet at jo mindre pikslene blir, jo dårligere blir detaljgjengivelsen (pr. piksel) og jo mer støy får du.

Canon hevder på sin side at de har gjort nødvendige grep for å unngå disse problemene. De har forbedret produksjonen av bildebrikken, forbedre konverteringen til digitale signaler og bedre etterprosesseringen.

Bare en test vil vise om dette er nok. Men vi tviler på om Canon hadde gitt oss muligheten til ISO 12800 dersom støyegenskapene var dårligere enn på EOS 50D.

Med den høye seriebildehastigheten, er dette det kameraet i dag som håndterer flest megapiksler pr. sekund (18 MP x 8 bilder = 144 megapiksler pr. sekund). Dette krever enormt av hele systemet, og at du likevel kan ta bilder sammenhengende i over 15 sekunder på høyeste JPG-kvalitet er imponerende.

Noe mange av oss har savnet i rimeligere Canon-modeller er en stor og lys søker, og også en søker som viser hele bildet.

Det får vi med EOS 7D, og søkeren nærmer seg det vi ser på modeller med langt større bildebrikke.

Prisen starter på 18579 kroner for kun kamerahus

Les også: Flaggskip blant crop-kameraer

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?