RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyns corner: Bastionen skal finne seg sjæl

For en supporterklubb må det aller beste være at man stadig vokser. Dette vitner om at klubben man støtter gjør det bra, og at jobben som blir gjort i supporterklubben er av ditto karakter. Bastionen har de siste årene tatt kvantesprang, og gått fra en anonym tilværelse i supporter-Norge, til å bli en av landets ledende supportergrupperinger.

Helt ukomplisert er det dog ikke å vokse i et så stort tempo som Bastionen har gjort. For det som en gang var en håndfull supportere som stadig frekventerte de samme stedene, og delte omgangskrets, var det ganske enkelt å enes om regler og ulike organisatoriske ting. Overgangen fra det, til å bli en organisasjon som teller over 2000 medlemmer, ville derfor vært utfordrende for hvem som helst, og Bastionens nye styret har virkelig tatt konsekvensen av dette. Nå skal man finne seg sjæl, og det er ikke hvem som helst som skal ta del i prosessen. Bastionen har innkalt medlemmene til debatt på lørdag, og slikt engasjerer.

På Bastionens hjemmeside er det lagt ut en oppfordring til medlemmene om å stille på møtet, der man også får servert noen av punktene man skal igjennom. Hvem er Bastionen? Er vi en vestkantklubb, eller en klubb for hele Oslo? Hvordan skal vi engasjere alle medlemmene, og tør Bastionen ha noen overordnede verdier?

Personlig ønsker jeg debatten velkommen. Bastionen har alltid vært det som har løftet humøret mitt på Lyn-kamper hvis laget har spilt dårlig, og jeg mener dette er supporterklubb med et enormt potensial. Eller for å si det som Vegard Jansen Hagen (dette er mannen som nærmest på egen hånd bestemmer hvilke lag som blir vist på TV2) sa til meg i sommer; "- Lyn er kanskje det laget med mest fargerike og gode supportere når de første er mange, så det er ingen tvil om at dere har et voldsomt potensial".

Dette sa han helt uoppfordret, og det sier i grunnen ganske mye om hva som faktisk bor i Bastionen. At man nå velger å ta fatt på de voksesmertene man har opplevd på veien, oppleves derfor som meget positivt fra alle hold, og da jeg snakket med Bastionens nestleder Tjøstel Lindøe, var han ikke i tvil om hva som var viktig.

- Vi ønsker å involvere medlemmene våre i en prosess der vi skal definere hvem vi er og hvor vi skal. Dette tror jeg er viktig, for vi er en stor gruppering, der det er mange forksjellige mennesker, med like mange behov, fortalte han meg engasjert.

Føler du derfor at du har noe på hjertet, og har noe å bidra med i debatten, eller kanskje du bare vil høre på av ren nysgjerrighet, så begynner møtet i Lyns lokaler på Ullevaal Stadion først.

Ikke glem Lyn-Vålerenga i Vallhall klokken 15.30, altså rett etter møtet.

God helg!

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere