RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyns corner: Lokalt gull

Ny uke og nye muligheter, og dagens tema er like aktuelt som det er påkrevd fra forbundet. Det skal bli vanskeligere for norske toppklubber å kjøpe seg til suksess, derfor blir man i fremtiden pålagt å ha ett visst minimum med egenproduserte spillere. For oss byr ikke dette på like store problemer som for andre, for i Lyn liker vi å tro at vi er langt fremme, slik vi alltid har vært.

Men hva vi gjorde i går må aldri bli en hvilepute for hva skal gjøre i morgen, derfor er jeg glad for at vi har en ressurs som Svein Roger Pettersen i klubben.

Dette er klubbens toppspillerutvikler som har ansvaret for alle de unge spillerne, og som følger de opp fra morgen til kveld. Sammen med resten av trenerteamet gjør han en meget prisverdig jobb på talentsiden, og når man har Henning Berg som trener er veien også kort til a-laget.

Dette har to vaskeekte Lyn-gutter fått erfare på kroppen, og både Mads Dahm og Endre Fotland Knudsen er skoleeksemplene på hva talent kombinert med riktig innstilling kan bety for å få sjansen. Dette er to gutter som har fulgt Lyn siden de var småtasser, de har drømt om å få spille i rødt, hvitt og blått siden de fikk sko på bena, og de har forfulgt denne drømmen slavisk.

Premien for målrettet og god trening har vært kontrakt med Lyn, og begge gutta har gjort seg bemerket siden sine debuter. Totalt har Mads Dahm fått 11 obligatoriske kamper for klubben, det samme har Endre Fotland Knudsen. Mest bemerkelsesverdig er kanskje at Endre har scoret hele 6 ganger på disse elleve kampene, og virkelig utmerket seg positivt på banen.

Hadde jeg vært en lokal ungsau og lest dette ville jeg boblet over av fryd. Tenk deg hva man kan få til hvis man først bestemmer seg for noe. Jeg husker jeg så Endre for første gang da han enda var en liten gutt. Han hadde akkurat trent fotball med laget sitt på Domus Athletica, og absolutt alle lagkameratene hans hadde dratt hjem for dagen. Det var da Endre begynte med sin egen form for egentrening. Han stod en halv evighet og trikset med ballen, og bare koste seg. Inn i mellom slo han ballen i veggen og tok den i mot i luften.

Dette var ikke trening i den forstand at han ble sliten, men han fikk et forhold til fotballen som han har tatt med seg, og som gjør at han er en av de spillerne på laget som er mest komfortabel med ballen i beina.

En spiler jeg husker veldig godt fra noen år tilbake er Christian Wilhelmsson som spilte for Stabæk. Han hadde en fantastisk ballteknikk, og jeg husker jeg gledet meg til å han kjæle med ballen. Selv om jeg ikke har noe forhold til Stabæk ble dette fort en av de spillerne jeg likte best å se på, og han sa noen jeg aldri kommer til å glemme da han var gjest hos Nrk i forbindles med et eller annet program.

- Siden jeg var en liten gutt har jeg alltid lekt meg alene med kula en times tid etter trening. Noen ganger ble det så mye at jeg følte at jeg kunne snakke med fotballen, og det har gjort at jeg er så trygg med ballen. Jeg begriper meg ikke på fotballtrenere som legger hovedfokus på det fysiske, når det åpenbart er leken med ballen i bena som er viktigst, sa han den gang.

Man kan bli religiøs av mindre, og det var som om jeg skulle sagt det selv. Det er kanskje derfor jeg blir så begeistret over at gutter som Endre og Mads er i ferd med å lykkes. To lokale gutter som har det lille ekstra, og som begge er begavelser med ballen i beina.

Jeg håper begge to holder beina godt plantet på jorden, fortsetter å trene med den sammen gløden, og dermed etablerer seg på Lyns førstelag.

Du kan se begge gutta i aksjon i morgen. Da spiller Lyn treningskamp mot Sandefjord på Kadettangen klokken 13:00.

God helg.

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere