RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyns corner: Lovende takter i derbyet

Lørdag spilte vi årets første derby, og i den kampen fikk vi som sitter på tribunen mange positive opplevelser. Jeg skal ikke være mer patriot enn å innrømme at Vålerenga nok hadde det meste av banespillet, men vi var langt giftigere de gangene vi angrep, og det er som kjent en minst like viktig egenskap i fotball som å trille ball på midtbanen.

Espen Hoff var et konstant uromoment mot et tidvis vaklevorent Vålerenga-forsvar. Han var også mannen som spilte frem Endre Fotland Knudsen som pirket ballen over Vålerengas nye keeper Troy Perkins, da vi gikk i tet for første gang.

Selv om kampen bar preg av at vi er i februar, og at Henning eksperimenterer en del, så fikk vi noen bekreftelser som er særdeles beroligende før seriestarten. Endre Fotland Knudsens inntreden på den norske fotballscenen i fjor var ikke noe blaff, og fortsetter han som han gjorde på lørdag, kan han bli en meget god spiller for Lyn i fremtiden.

Theodor Elmar Bjarnason viste også takter som gjør at pulsen slår litt hardere når man tenker på hva han kan bidra med på banen. Mannen har en fantastisk innstilling, i tillegg til god teknikk, og her må Torgeir Bjarmann berømmes for en meget god jobb med å hente han til klubben.

Tomasz Sokolowski fortsetter der han slapp i fjor, og viser at det er på høy tid at han stabiliserer seg som en topp midtbanespiller. Han var trygg med ballen, og styrte skuta bra sammen med Paul Obiefule, som endelig har besluttet å komme ut av vinterdvalen.

Shane Stefanutto måtte spille høyreback, men det løste han meget bra. Den mannen der har noen egenskaper absolutt alle lag trenger, og det er en "cocky" holdning blandet med osende selvtillitt som gjør at man ikke kan unngå å like han. Ja, også er han en fordømt god fotballspiller i tillegg. Det hjelper utvilsomt!

Espen Hoff trenger jeg ikke si så mye om, men jeg kan bekrefte at han spilte en bra kamp, og at Lyn-supportere vil fryde seg over hans fart, teknikk og spillegenskaper også i årets sesong.

Alt i alt var dette den første bekreftelsen undertegnede fikk på at vi kommer til å bli gode i år. For ingen skal være i tvil om at der er et godt lag vi møtte, selv om det svir å innrømme det, og de kommer helt sikkert til å kjempe i toppen de også.

Men jeg tør vedde mye på at vi kommer høyere.

Ikke gå glipp av Lyn-Brøndy klokken 19:00 imorgen.

God helg!

Joachim Westher Anderse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere