*Nettavisen* Nyheter.

Lyns Corner: Nå eller aldri

I dag har jeg ikke tenkt til å kaste bort mange minuttene på det som skjedde på Ullevaal på søndag. Vålerenga vant fullt fortjent og brøt en lang rekke uten seier mot oss.

Før kampen hadde jeg fryktet dette oppgjøret, og jeg har alltid tenkt at den dagen Vålerenga endelig klarte å ta skalpen vår, så ville jeg "gå rett i kjelleren". Men slik ble det ikke. Kanskje det er fordi vi kjemper en kamp som er viktigere enn tre poeng, eller kanskje noe annet, men følelsen jeg fikk var nesten en lettelse. Jeg har jo aldri tapt for Vålerenga før, og det som jeg antok å skulle være et følelsesmessig ragnarokk, viste seg å være ren plankekjøring, riktignok med en veldig flau smak i munnen.

Vel, det får være nok om den kampen, for utenfor banen kjempes det en helt annen kamp. Folkens, det er nå eller aldri hvis dere ønsker å hjelpe Lyn. Jeg er så heldig at jeg får jobbe i en klubb der engasjementet utenfor banen er veldig stort. Jeg vet det ikke gjenspeiler seg på tilskuertallene våre, noe jeg også synes er rart, men det er der. Trust me!

Før helgen tok Christine Aas Standal, trener for Lyn Jenter 00.3, sammen med hele laget og foreldrene, et rørende og prisverdig initiativ som gjør arbeidsdagene våre litt hyggeligere. De ville samle inn penger for klubben, og det første jentene gjorde var å selge lekene sine, med en nettofortjeneste på 200 kroner. Man kan bli rørt av mindre!

Så lovet de å gi 100 kroner til Lyn for hvert mål de scoret i Nabocupen på Røa, og dette ble svært innbringende for klubben. Jentene er blant de beste lagene i Oslo i sin alder, og på fire kamper scoret de smått utrolige 31 mål.

Så var det ut med bøsser mellom kampene, før de dagen etterpå samlet inn penger ifm. byderbyet på Ullevaal. Til sammen klarte jentene å skrape sammen drøyt 21.000 kroner til heltene sine på A-laget, og dette er intet annet enn fenomenalt. Så tusen takk til alle jentene, til trenerne på laget og til alle foreldrene som har stilt opp.

Når stadig flere påfunn får offentlighetens lys på seg så tror jeg flere ønsker å se at klubben overlever, for det er ikke gitt at man skal ha engasjerte medlemmer og supportere rundt seg. Jeg håper av hele mitt hjerte at dette hjelper, og at vi kommer i mål i neste uke. Faktisk er det så dramatisk at dette kan være det siste Lyns corner som blir skrevet av meg som Lyn-ansatt, for i aller ytterste konsekvens er klubben en saga blott neste torsdag.

Derfor er det nå eller aldri hvis du vil hjelpe klubben din på veien mot videre eksistens. Ja, vi ligger nede, og ting ser håpløst ut, men jeg sier som Bastionens Tifogruppe: We'll be back!

Se www.lyn.no for hvordan du kan bidra!

Ha en god helg og heia Lyn!Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag