RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyns corner: Nødvendig pause

For n'te gang denne sesongen setter jeg meg ned for å skrive denne spalten, og likhet med de andre gangene Lyn har tapt, kjenner jeg at jeg er tom for ord og skrivelyst. Sånn blir det når man som supporter er ansatt i favorittklubben sin, og tar et hvert tap som en personlig fornærmelse.

Derfor er det vidunderlig at vi nå tar to ukers pauser fra Tippeligaen og retter blikket mot landslaget, og den europeiske fotballen som har begynt å rulle. For undertegnede betyr det en tid uten svettetokter og pusteproblemer på søndager når Lyn spiller, men heller avslappende underholdning i form av en kamp fra England eller Italia.

Søndag spiller Leeds United mot Hartlepool United på Elland Road, og jeg kan ikke tenke meg en mer avslappende måte å tilbringe søndagen på, enn å sitte klistret til lap-topen å brøle hver gang Leeds putter ballen i mål. For dersom de skulle tape, er det ikke verdens undergang, man er gjerne litt skuffet med en gang, men så kommer man på at de faktisk er fra England, og det derfor ikke betyr så mye. Antageligvis har ikke halvpartene av de engelske "ladsene" som spiller for Leeds en gang hørt om Norge, og det er helt greit.

For det viktigste er tross alt det som står oss nærmest, nemlig norsk fotball.

Om to uker fortsetter nemlig Tippeligaen, og da har man som supporter bygget opp forventningene igjen. Hva har Henning Berg sagt til gutta på feltet? Har spillerne lest på diskusjonsforumet til Bastionen at vi er lei av den dårlige innstillingen deres? Hvor mange tilskuere kommer på søndag for å se Lyn knuse Viking, og er egentlig Lyn gode nok til å klare det?

Én ting er helt sikkert, og det er at Henning Berg og Torgeir Bjarmann må bruke de neste ukene veldig godt, for kampen mot Aalesund var direkte pinlig. Med all mulig respekt for alle som leser dette og har sine aner på Sunnmøre, så er Aalesund et lag vi skal slå uansett om vi har en dårlig dag eller ikke, og det forventer de fleste rundt klubben. Derfor er det skuffende å se at middelmådige brasilianere og sunnmøringer for lov til å herje med spillerne våre, som om det var et seniorlag mot et juniorlag.

Det som er helt sikkert, er at innsatsen mot Aalesund ikke er god nok for Henning. Det er ikke mange trenere i Tippeligaen som innehar yrkesstoltheten til Henning, og når laget taper, så reflekterer dette dårlig nettopp på han.

Forvent derfor rapporter fra treningene de neste dagene som forteller om fandenivoldsk innstilling, innsats, og god lag moral. For skal vi være helt ærlige, så handler de neste kampene om å plukke nok poeng så man slipper en oktobermåned med stadig tabelltitting og neglebiting. Derfor legger vi igjen finfotballen i garderoben inntil videre!

Viking kommer til oss søndag 16. september, og jeg tror ikke vi skal forvente champagnefotball, men heller noe som kan likne det nevnte oppgjøret mellom Leeds og Hartlepool. Nøkkelordene blir innsats, innstilling og stolthet, og noe annet er det ikke å forvente fra Henning Berg og Vikings småeksentriske trener Uwe Røsler. Men før den tid skal alle få en helgs fri fra dramaet som er i ferd med å utspille seg i den norske Tippeligaen. Heia Norge og Leeds.

Fotballhilsen

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere