*Nettavisen* Nyheter.

Lyns corner

Det er med glede jeg kan begynne dagens spalte med å gratulere juniorene med flott innsats i året første eliteturnering. Forrige uke ble Color Line Cup arrangert i Aalesund, en cup med tradisjoner for å tiltrekke seg de beste lagene i Norge. Våre unge håpefulle var satt opp i gruppe med KR Reykjavik, Aalesund og byrivalen Vålerenga, en gruppe vi etter hvert vant ganske klart. KR Reykjavik, Aalesund og Vålerenga ble i tur og orden slått, og da gruppespillet var ferdig på lørdag stod Lyn igjen som vinner med ni poeng og 13-2 i målforskjell.
Våre fremtidige Tippeliga-spillere har vist en flott innsatsvilje, og vi vinner gruppen fullt fortjent, sa trener Sigbjørn Korneliussen til Lyns hjemmeside lørdag.
Søndag ventet Rosenborg i finalen, men der var trønderne marginalt bedre enn oss, og vant 1-0 etter ekstraomganger.
En klar fremgang sammenliknet med finalen i fjor, og totalt sett har vi lært veldig mye denne uken, var dommen fra Finn Bredo Olsen, den andre treneren til Lyn/NTG.
Dermed ligger alt til rette for at årets juniorsesong kan bli av den spennende sorten. Årets stall er endelig på plass, og det er bygget opp et godt team rundt spillerne. Sigbjørn Korneliussen, som i fjor var trener for Lyn Fotballs juniorlag, og ansvarlig for Lyn-akademiet, vil i år fungere som medtrener i spann med Finn Bred Olsen. Med seg på laget har de fått Svein Roger Pettersen, som er toppspillerutvikler for både juniorene og for a-laget.
Han skal blant annet ha ansvaret for å utvikle våre fremtidige Tippeliga-spillere, og i løpet av årets første turnering var det flere som utmerket seg positivt. Endre Fotland Knudsen er en lokal gutt som har vokst opp i tjukkeste Lyn-land, og han ble av trener Korneliussen beskrevet som outstanding i den første kampen mot islendingene. Også i resten av kampene var han en av våre beste spillere, og ingenting hadde vært mer gledelig enn hvis en lokal Lyn-gutt hadde lyktes.
Mads Dahm, en annen lokal Lyn-gutt, spilte en litt annen rolle i helgen, nemlig som midtstopper for Lyns a-lag i årets første treningskamp mot Sparta Sarpsborg. Mads hadde ikke altfor mye å gjøre, men de gangene han var i aksjon var det med en autoritet og en ro som hvilken som helst annen Tippeligaspiller.
Skussmålet var da heller ikke dårlige fra midtstopperkollega Christian Brink.
Han har en utrolig ro den gutten, sa en tydelig imponert Brink under lørdagens kamp, som Lyn for øvrig vant 7-0.
Mads Dahm, Endre Fotland Knudsen og alle de andre spillerne på juniorlaget kan dere lese mer om på vår nye hjemmeside som vi presenterte i går. Nye lyn.no vil i løpet av 2007 følge juniorgutta i langt større grad enn tidligere, grunnet utrolig mange forespørsler på mail og telefon. Vi har også merket oss at det er en stor interesse for dette laget på Bastionens hjemmeside, derfor tar vi nå konsekvensen av dette.
Lyns nye hjemmeside håper vi kan tilfredsstille alle behovene dere som supportere har. Da vi for fire måneder satte oss ned, og begynte den kreative prosessen rundt byggingen av siden, konkluderte vi med at den gamle siden har store mangler. Derfor ble målsettingen raskt at vi skulle lage en side som skal være det naturlige oppslagsverket på nett, for alle som er interessert i klubben.
Der kan dere blant annet lese mer om a-lagets treningskamp mot Strømsgodset på lørdag.
Utover dette skal jeg skal ikke i altfor stor grad gå inn på hvilke endringer vi har gjort, det får dere nesten gjøre selv, men jeg kan garantere dere at vi har tatt et kjempesteg i riktig retning.
For denne siden vil bare vokse seg større og bedre over tid.
Med ønske om en fortsatt god uke, og en god helg.

Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.