RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyns unge gulljenter til topps i Frankrike


FEIRING: Lyns 2000-jenter feirer i Frankrike.
FEIRING: Lyns 2000-jenter feirer i Frankrike. Foto: Foto: Lyn Fotball
I helgen vant Lyns 14 årsgamle jenter gull i fotballturneringen Mondial Pupilles de Plomelin, i Frankrike. Finalen ble spilt foran 3500-4000 tilskuere, VIP-gjester og presse, med live-stream av kampen.

BRETAGNE/KRINGSJÅ: I helgen deltok Lyns fotballjenter 2000 i den 29. utgaven av Mondial Pupilles de Plomelin.

Totalt seksten jentelag var invitert i 14-årsklassen, og i puljespillet møtte Lyn syv av disse.

Med store klubber som Le Mans, Montpellier og Toulouse blant motstanderne, imponerte likevel Lyn fra Oslo og Norge; allerede før lørdagens avslutning var Lyn som eneste lag klare for semifinale.

Trener Kristoffer Smith-Meyer forteller fra turneringen:

– Dette er en invitasjonsturnering med Frankrikes beste 14-årslag sammen med lag fra hele verden. Fjorårets turnering ble den første med en jenteklasse og foran årets turneringen var lag fra Tyskland, Belgia og Norge representert i tillegg til alle de største franske klubbene.

Straffesparkkonkurranse

Smith-Meyer forteller om veien til finalen.

– 0-0 mot vertslaget Quimpere i siste gruppespillskamp gjorde at puljeseieren glapp med minst mulig margin, dermed ventet den andre puljevinneren, Standard Liege, i semifinalen. Etter en ny tøff og jevn kamp måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Der scoret Lyn på alle sine fire første straffer, og da Standard bommet på sin femte straffe ble det klart for finalen, forteller Smith-Meyer.

Se video med supportere før VIF - Lyn i cupen: – Dette er «the shit» i norsk fotball

Spilte for tusenvis

Han forteller videre at søndagens finale ble en stor opplevelse, med 3500-4000 tilskuere, VIP-gjester, presse og live-stream av kampen.

– Kampen ble Lyns tøffeste utfordring, med et aggresivt Guingamp som motstander. En lite velspilt førsteomgang blir avløst av en bedre andreomgang, hvor Lyn tar tak i kampen og er nær en avgjørelse. 0-0 etter full tid sender likevel kampen til en ny straffesparkkonkurranse.

– Alle ti straffene måtte tas, men da Mari Refsnes Hasselknippe i Lyns mål reddet den aller siste straffen kunne jubelen slippes løs og vi kunne konstatere at Lyn var det første utenlandske laget som vant turneringen, sier Smith-Meyer.

Les også: Ble sjekket ut av Godset i fjor – skrev nylig under for Lyn

Høyt nivå

– Vi var på forhånd spente på nivået, fransk jentefotball er på frammarsj og med store klubber representert forventet vi oss svært god motstand. Topplagene holdt da også et meget høyt nivå, Toulouse og Montpellier var lagene som utpekte seg, sier treneren.

– Hele oppholdet i Frankrike ble en stor opplevelse for Lynjentene, turneringsspillet beviste at laget og spillerne holdt et svært høyt nivå selv mot internasjonal motstand. Selve finalen ble meget lærerik og morsom opplevelse, med fantastiske rammer og en atmosfære som man sjelden opplever på jente- og damekamper, avslutter Smith-Meyer.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere