Gå til sidens hovedinnhold

Lyrisk bokbad

Torsdag 29. januar kl. 1900 blir det bokbad på Litteraturhuset. Denne gang med poeter i stolene!

Hvorfor er det bare romanforfattere som får sitte i dype stoler og legge ut om sine temaer, har Litteraturhuset spurt seg, og svart at slik skal det ikke være. Det må slett ikke være slik at potene bare skal lese høyt i små forsamlinger og diskutere språk på seminarer, mens romanforfaterne får bre seg i avisene. Nå slår Litteraturhuset til med tre poeter på scenen. Tre samfunnsengasjerte poeter som i følge arrangøren skriver like engasjerende og og fengende som dem som utkommer med bredere bokrygg.
De tre er Geir Gulliksen, Cecilie Løveie og Cathrine Grøndahl. Her følger Litteraturhusets presentasjon av de tre:

Mammarolle og politikk

Hausten i fjor ga forfattar og forleggar Geir Gulliksen ut ei samling med den på same tid talande og mystiske tittelen Et ansikt som minner om norsk politikk. Hans fjorten tidlegare utgjevingar spenner frå romanar via dikt og essays til barne- og ungdomsbøker. Likevel er det nok særleg som lyrikar han har gjord seg merka, som då diktet «Alt dette skal begynne en gang til» vart kåra av NRK til det beste i 2005.
Cecilie Løveid skriv óg mange typar tekst, men har ein spesiell plass bland norske nolevande poetar, noko som vart stadfesta med Bragenominasjon for diktsamlinga Nye ritualer i fjor.
Då Cathrine Grøndahl byrja å studere jus, dukka plutseleg eksempelmannen Peder Ås (kjend frå lærebøker på feltet) opp i diktform. No har advokaten med forfattarpraksis på si vore i permisjon, og dei nye dikta handlar om mammarolla. Grøndahl skal få sine kollegaer i tale denne kvelden, og det vert opplesingar frå alle tre.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett