*Nettavisen* Nyheter.

Lys i høstmørket

3000 fakler lyste opp Alnaelvas bredd forrige torsdag. Anledningen var den årlige lysvandringen arrangert av Alnaelvas venner.

Alnaelva: Allerede i skumringstimen torsdag ettermiddag var det en folkevandring man sjelden kan oppleve maken til langs Alnaelva. Noen steder var det nesten mer kø langs elvebredden enn det er på Karl Johan 17. mai, men så hadde da elvas venner skapt en magisk stemning gjennom bunnen av Groruddalen. For elva renner helt fra Alnasjøen i nord til Middelalderparken i sør og kveiler seg med det gjennom hele dalen.

Mytisk

De siste årene har det tidvis vært debatt rundt utbyggingen av blant annet Alnaparken. Men torsdag kveld var all eventuell uenighet lagt til side for mytisk lys, trolsk mørke og godt humør blant gode venner. Mange hadde funnet veien til elvebredden for å finne et lite stykke sjelefred i en ellers hektisk høsthverdag.
Og som om den magiske stemningen ikke var nok fikk publikum flere hyggelige overraskelser underveis. Hvis den 1,5 mil lange strekningen skulle tære på sulten, sto det speidere klare med grillpølser ved Alnaparken, lenger ned fikk vi kveldens dose historikk ved Pilegrimsleden og ved Smalvollveien møtte vi hest og trille før vi fikk oss en varm kopp kaffe av Bryns ungdomskorps ved Bryn jernbanestasjon. Underveis fikk også turgåere oppleve ulike musikalske innslag, og for de minste miljødetektivene som hadde funnet veien ut var også Blekkulf å treffe.

Lang kveldstur?

Riktignok kunne turen bli litt lang for både noen og enhver. Allerede før Nedre Kalbakkvei møtte Lokalavisen Groruddalens utsendte, representanter for den eldre garde som kanskje hadde begitt seg ut på en noe ambisiøs tur. Det var mørkt og det var kaldt, og det var trolig godt å se lysene fra bussen på veien. Men dersom man orket å gå litt lenger inn i høstmørket, fikk man nyte godt av en fantastisk fullmåne som kastet sitt magiske lys over Groruddalen denne vakre kvelden, da i alle fall undertegnede fikk et litt annet syn på dalens flytende midtpunkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag