RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lys i tunnelen


May Linn Eliassen med hunden Miller går gjerne tur langs Akerselva, men helst ikke i mørket. Her sammen med SVs Lill Pleym, som forteller henne om fremdriften av elvelysprosjekt.
May Linn Eliassen med hunden Miller går gjerne tur langs Akerselva, men helst ikke i mørket. Her sammen med SVs Lill Pleym, som forteller henne om fremdriften av elvelysprosjekt. Foto: FOTO: Kristin Haga
Selv om det nok ikke blir særlig varmere på en stund, så blir det kanskje elvelys fra Nydalen til Frysja om ikke lenge.

NYDALEN/KJELSÅS: – Det er jo allerede sendt ut nabovarsler, og ifølge miljø- og samferdselsbyråd Jøran Kallmyrs (Frp) orientering til SV så kan i beste fall byggearbeidene settes i gang før jul, forteller en veldig glad lokalpolitiker Lill Pleym (SV), som i flere år har vært med å fronte viktigheten av lys langs denne elvestrekningen – som ikke bare er turvei, men jobbvei for veldig mange.

Les også: Vil slåss for lys langs Akerselva

Byråden skriver også i nevnte brev til SV at søknad fra Friluftsetaten forventes sendt inn i uke 42, og at saksbehandling i plan- og bygningsetaten for slike tiltak er cirka fire uker.

Kan forsinke

Men nabomerknader, eventuelt forurenset grunn, eller hvis det må søkes om dispensasjon fra kommuneplan og reguleringsplan, eller veldig kaldt vær, kan forsinke prosjektet.

– Det er lite automatikk i informasjonsflyten fra byrådet. Nå purret vi for å få vite hvor saken egentlig sto; pengene er jo allerede bevilget av bystyret. Og selv om ting kanskje kan bli forsinket, så må jeg si at jeg faktisk er hoppende glad for at dette lysprosjektet har kommet så langt som det har, sier Pleym.

Les også: – Ganske spesielt med lys langs turvei

Måtte låne lommelykt

Tea Andersen Juul fra Sømveien på Kjelsås går ofte trilletur langs elva, eller jogger.

– Det er skikkelig mørkt her om kvelden. Om vinteren er det jo mørkt allerede klokka fire, og vi gleder oss veldig til å få lys langs elva. Familien var for ikke lenge siden på besøk i Nydalen, og planla å gå hjem til Kjelsås langs elva. Heldigvis fikk vi låne lommelykt av de vi var på besøk hos, forteller Tea, og legger til at det er mye bedre å jogge på grus enn asfalt.

– Og her er det heller ingen trafikk. Veldig bra at det blir lys helt til Frysja!

Mai Linn Eliassen fra Korsvoll går gjerne tur med hunden Miller langs elva.

– Vi gikk også tur her en kveld, og det var helt mørkt. Miller drev og småknurret på turen, og det var skikkelig skummelt. Klart jeg ville følt meg mye tryggere med lys, til våren og sommeren blir det i tillegg sykling langs elva, sier Mai Linn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere