*Nettavisen* Nyheter.

Lys, karisma og harmoni

Lill Lund fra Holmenkollen har malt med de store. Nå stiller den sprudlende kunstneren ut på Lilleaker.

Holmenkollen: - Jeg har alltid likt å gjøre ulike ting, og ikke sette meg fast i en type sjanger. Og inspirasjonen; den kan du jo gjette hvor kommer fra, sier Lund mens hun setter seg godt til rette på det fargerike kjøkkenet.
- Det er veldig vakkert i området her og det er klart det gjenspeiler seg i flere av bildene mine. I tillegg maler jeg både på fjellet, ved sjøen og i utlandet, forteller hun.

Friheten

Rundt om i hele huset, fordelt over fire etasjer, henger bilder og dekorasjoner undertegnet Lill Lund. Selv er hun glad i farger og går ikke av veien for å benytte seg av ulike fargepaletter.
- Da jeg var i Frankrike benyttet jeg jo helt andre farger enn hva jeg gjør her. Det er noe med lyset og måten ting ser ut på som gjør at man tyr til andre fargeskalaer. I det hele tatt elsker jeg å reise bort for å male. Det er noe med den totale friheten til å skape nye og spennende bilder, sier hun.
Tre ganger i uken underviser Lund i dekorasjon og rosemaling i verkstedet på Lilleaker. Og også hjemme i huset i Holmenkollen har denne interessen tydelig satt sine spor.
- Disse dørene er det jeg som laget, også er det i grunnen litt her og der. Bildet i gangen opp mot rosetapeten er jeg også svært fornøyd med, til tross for at min mann i begynnelsen mente det ble litt vel mye farger, humrer hun.

Hemmelig rom

I underetasjen har Lill Lund sitt helt spesielle paradis. Her får hun lov til å boltre seg på ulike områder og komme vekk når det er som mest hektisk.
- Her nede maler jeg og fyller på med energi og velvære. Selvfølgelig er det litt for mye av alt her, men det gjør i grunnen ingen ting. Her er det bare jeg som skal være. Men jeg har utvilsomt merket at jo mer plass jeg får, jo mer plass benytter jeg til alt mulig. Det skal være sikkert, sier hun.
Maleriutstillingen med olje og akryl starter lørdag 25. november i Lilleakerveien 25.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.