RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lys og sang på en mørk morgen


Stort kor: På Prinsdal skole har det et helt Santa Lucia-kor som stemte i.
Stort kor: På Prinsdal skole har det et helt Santa Lucia-kor som stemte i.
Det er mye som skjer i ukene før jul. En fast tradisjon for mange er Lucia-dagen.

VÅRE BYDELER: Ikke mange dager i året blir samme sangen sunget av så mange barn som på Lucia-dagen 13. desember. I år var man litt på forskudd i barnehager og på skoler, og det skinte i morgenmørket allerede på fredag.

På Prinsdal skole var over 50 unge Luciaer i kor, og etter den kjente «Svart senker natten seg,......» var det både «Julestjernesangen» fra Reisen til julestjernen og «Nå tennes tusen julelys», før vi fikk oppleve en dramatisert versjon av historien som ligger bak Santa Lucia.

I Skreddern barnehage på Ljan var det fem år gamle Line Atalnes Børseth som fikk æren av å bære Lucia-kronen foran toget av hvitpyntede barnehagebarn.

I Rødstua barnehage på Sæter trommet man sammen de to småbarnsavdelinger med ett- og toåringer til et vakkert Lucia-tog. Etter den tradisjonelle Lucia-sangen bød barna på et ekstranummer av «Bjørnen sover». Etterpå var det fest med nybakte lussekatter, agurk- og appelsinvann.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere