RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Lys rundt Sognsvann?»


 
 

Jeg har bodd nær Sognsvann i snart 80 år. I min oppvekst var Sognsvann byens drikkevann, og ingen fikk lov til å ferdes i eller ved vannet. En morsk damvokter sørget for det. På trær var det skilt: Forurens ikke byens drikkevann. Først da våre barn vokste opp, ble vannet frigitt. Spaservei og sandstrender ble anlagt. Sanden ble kjørt ut på isen om vinteren og da våren kom hadde vi badestrender!

Sognsvann ble straks en stor suksess. Unge og gamle med rullestoler, barnevogner og hunder nyter vakker natur og litt kulturliv. Norges handicapforbund utbedrer turveien med god bredde for rullestoler. Hyggelige hvileplasser, toaletter, snøbrøyting og grusing om vinteren og igjen adkomst med bane og bil gjør Sognsvann til et paradis hele året.

Nå ser jeg til min forskrekkelse at det ønskes lys rundt vannet! Hvem trenger det? Det er neppe rullestolbrukerne. Tar jeg feil når jeg tipper at det er den spreke Idrettshøyskoleungdommen? De kan jo bruke lysløypa til Ullevålseter. Min gammeldagse tanke er jo at de ville få mer effektiv trim av å løpe noen av de flotte stiene og veiene i Marka. Jeg vet om minst 5 forskjellige fine stier fra Sognsvann til Ullevålseter. Det er dessverre ikke så ofte vi ser rullestoler/ scootere langs vannet. Selv om veien blir vedlikeholdt går nok mange opp fordi de får vondt i ryggen.

Tenk om «lys rundt Sognsvann»-pengene kunne brukes til å ruste opp vår naturperle. så den ble en 1. klasses rullestol/scootervei! Noen av pengene kunne kanskje gå til flere benker. Vi er veldig mange som er nesten rullestolbrukere og alle elsker vi Sognsvann!

Marit Christoffersen
«Tante Marit»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere