RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lys vil gjøre gravlunden tryggere


Trond Jensrud fra finanskomiteen foreslår at det skal vurderes lys på steder som ikke er parker og torg.
Trond Jensrud fra finanskomiteen foreslår at det skal vurderes lys på steder som ikke er parker og torg.
Trond Jensrud har Arbeiderpartiet i ryggen når han foreslår flere lys på steder som ikke er vanlige parker og torg. Dette kan gjøre byen tryggere, mener han.

ST.HANSHAUGEN: Stiene her brukes av mange og av mennesker i alle aldere, derfor er det viktig at det blir gjort brukervennlig, sier Trond Jensrud (A) fra bystyrets finanskomité og leder for St. Hanshaugen Arbeiderparti.

Han snakker om stiene på Vår Frelsers Gravlund. Arbeiderpartiet vil foreslå at det skal vurdere lys på steder som ikke er ordinære parker eller møteplasser.

Bystyremeldingen Trygg by ligger til behandling i finanskomiteen, og det er i forbindelse med denne meldingen bystyret skal se på belysninger av torg, stier og andre steder der folk ferdes.

Det er viktig at man da også tenker over slike plasser som gravlunder, mener Jensrud og legger til at det er viktig å se på steder der mennesker i praksis ferdes.

Tror på oppslutning

Jensrud tror ikke det vil være vanskelig å få oppslutning til dette.

Uanhengig av voldtekten som skjedde her nylig, trengs det lys. Da blir det triveligere å gå her. På en annen side kan lys også gjøre det noe tryggere. Jeg tror ikke at lys vil hindre kriminelle handlinger i seg selv, men med lys vil det bli mer åpent. Flere mennsker velger å gå der det er lys, sier Jensrud.

Jo lysere det er, jo triveligere er det å gå. Når flere går på samme sted, tror jeg det vil være tryggere, kommenterer han.

Velger å gå her

Det er ikke unaturlig at beboere velger å gå gjennom gravlunden. Ofte velger man å gå steder som ikke er midt i trafikken. Jeg har også snakket med småbarnsforeldre som ofte går gjennom her, etter å ha hentet barn på barnehage. De forteller at litt lys hadde gjort mye, forteller Jensrud.

Det er to stier som går tvers over gravlunden. For turgåere eller beboere kan det være naturlig å velge disse.

Gravlunden er tre ting; en gravlund, en historisk plass med gravene til mange kjente mennesker, og en park. Det er benker her og barnehagen like ved er ofte her , sier Jensrud.

Et lite inngrep

Det er ikke sikkert at lysstolper er det som er ideelt på denne plassen, men lykter som står på bakken er også noe man kan se på, mener Jensrud. Han tror heller ikke at regningen for å sette opp lys på gravlunden er for stor. Og den bør kommunen betale, mener han.

Det er ingen grunn til at man ikke skal kunne sette opp lys på gravlunden. Det er et lite inngrep. Jeg kan ikke skjønne at dette skal være vanskelig, og kostnadene kan umulig være så store, sier Jensrud.

Han mener at dersom lystiltak kan gjøre det både tryggere og triveligere, bør ingen nøle med å installere det.

Jeg vet jo ikke hva gravferdsetaten vil når det gjelder dette, men å sette opp små lykter bør ikke by på noe store problemer. Det vil ikke forandre utseendet på gravlunden i stor grad og beboerne bør få kunne gå gjennom en opplyst gravlund, sier Ap-politikeren.

I bystyremeldingen skal man også se på saker som aksjoner, prostitusjon og andre saker som berører tryggheten i sentrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere