RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysejordet løp for livet


FORUT FOR DRØMMESKOLE: Representanter for elevrådet overrakte sjekken til prosjektleder Dag Endal.
FORUT FOR DRØMMESKOLE: Representanter for elevrådet overrakte sjekken til prosjektleder Dag Endal.
I fjor bestemte elevrådet ved Lysejordet skole at elevene skulle sette av en dag i året til å løpe inn penger til FORUT. Fredag kunne elevrådet overrekke en stor sjekk til prosjektleder Dag Endal.

LYSEJORDET/ULLERN: – Dere er alle vinnere!Dag Endal sparer ikke på rosen når han takker Lysejordet skole for innsatsen. I år har skolens elever samlet inn over 100 000 kroner til organisasjonen, som skal brukes til å bygge skoler i India.

En femmer pr. runde

Skoleløpet “Løp for livet” skal arrangeres hvert år, og innebærer at elevene setter av en skoledag til å løpe så mange runder rundt skolen som de orker.

På forhånd har de engasjert familie, venner og slektninger som sponsorer, som skal gi fem kroner til FORUT for hver runde elevene løper.

Rektor Ellen Bergslandforteller at engasjementet har vært høyt.

– Elevene har vært skikkelig ivrige. De tøffeste løp opptil 16 runder, smiler hun.

Engasjerte elever

I talen til elevene la Endal vekt på Lysejordet-elevenes brede engasjement for barn i andre deler av verden.

– Det er mange skoler som løper, men det er ikke mange som matcher Lysejordet i engasjement og innsats. Både elever og lærere viser et fantastisk engasjement som vi er veldig glade for, sa han, og la til:

– Vi skulle gjerne kommet til alle skolene som løper for oss. Når vi likevel må prioritere, er Lysejordet en viktig skole for oss å møte opp på.

Lesedrømmer

Skoleprosjektet i India bærer navnet “Drømmeskolen,” og belyser viktigheten av at barn lærer å lese. Dette er også rektor Bergslands sterkeste prioritering. Slik går FORUT og Lysejordet hånd i hånd.

– Lesing er nøkkelen til kunnskap om at det finnes en verden utenfor sitt eget nærmiljø. Først når man vet det, kan man begynne å drømme om å gjøre noe annerledes, forklarer hun.

Flere av elevenes taler under arrangementet la også vekt på dette. Elevråd og avgangselever takket rektor spesielt for den kunnskapen de har fått gjennom å kunne lese.

Mangfoldig underholdning

Mellom talene fremførte både elever og lærere ulike kulturinnslag. Lærerne hadde dannet både kor og band for anldningen, og Egner-året ble markert med dramatisering av “Den glade familie.”

Til slutt sang hele skolen sammen “Stopp - ikke mobb,” og understreket dermed grunnen til at elever og lærere er glade i skolen sin: Alle har et godt miljø å komme tilbake til etter sommerferien.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere