Lyser opp i vintermørket

(F.v.) Aron (3), Helene (3) og Magnus (3) gledet seg til å møte nissen og synge julesanger. Foto: Kaja Stabursvik

(F.v.) Aron (3), Helene (3) og Magnus (3) gledet seg til å møte nissen og synge julesanger. Foto: Kaja Stabursvik

For sekstende gang ble julegrana, i regi av Lions, tent i sørenden av Østensjøvannet første søndag i advent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var ingen tvil om hvem som var mest populær blant barna. Foto: Kaja Stabursvik

ØSTENSJØVANNET: I underkant av hundre personer trosset kulden og stilte opp i snøføyka for å overvære årets julegrantenning ved Østensjøvannet. Arrangørene var vel forberedt, og i år som før, fyrte de opp med to store gryter med gløgg og mengder pepperkaker til de frammøtte.

For kaldt for julesanger

Soneleder i Lions, Leif Aslaksrud, var imponert over oppmøtet.

– Vi er litt uheldige med været, men det er utrolig hyggelig at så mange har møtt opp, sier Aslaksrud, som tok en kjapp avgjørelse med å hoppe over julesangene og heller rope på nissen straks etter at lysene på grana var tent.

Ikke et vanlig tre

Det var Arbeiderpartipolitikeren Rune Gerhardsen som hadde fått æren av å tenne årets julegran.

Selv er dette første julegrana han har tent i Oslo, men han har vært med på å overlevere den norske julegrana i London ved et par anledninger. Og han kan fortelle at når han forklarer engelskmenn at Oslomarka er så stor at alle innbyggerne i hovedstadenkan gå seg vill i den samtidig uten å se hverandre, skjønner visstnok engelskmennene at det er nok av juletrær å ta av.

– Men dette er ikke et vanlig tre. Dette er et juletre, og det har vi kutta ned og henta ut av skogen for å sette det der vi vil ha det, sier Gerhardsen.

– Jeg synes det er fint at snøen kommer første søndag i advent, og at vi nå innleder en ventetid som det er knyttet mye glede til. Ikke bare i den kirkelige tradisjonen, men også uavhengig av tro.

Kloke tanker

Gerhardsen sier han har inntrykk av at julen er spesielt viktig for oss her nordpå.

– Dette er jo en lysfest. Vi tenner lys for å drive bort mørket, og julen handler om fred på jord og menneskelig velbehag. Det er nok til alle på jorden, det gjelder bare at vi deler det vi har, og det er kloke tanker å leve etter uansett tro, sier Gerhardsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.