*Nettavisen* Nyheter.

Lysere tider for bydel Ullern

For første gang kan bydel Ullern gå inn i 2007 uten merforbruk, men det er fremdeles trangt.

Ullern: - Det er første gang på alle år at vi ikke går inn i et nytt år med merforbruk, sier leder av bydelsutvalget, Jens Christopher Myhre (A).
Under det borgerlige budsjettforliket ble bydelen tilført 4,5 millioner kroner på tampen av 2006.
- Disse brukte vi ikke noe særlig av og det meste ble overført til 2007. Budsjettet ble styrket ytterligere gjennom at bystyret vedtok en tilleggsbevilgning som styrket 2007-budsjettet med 2,1 millioner kroner. Dette er vi naturligvis glad for, men samtidig har nye tunge utgiftsposter kommet til. Den nye sentraliserte sykehjemsordningen vil gi oss merkostnader på drøye 5 millioner kroner i forhold til egen drift. Dermed ble det som jeg spådde tidligere. I tillegg kommer merutgifter til dagsenter for funksjonshemmete og avlastningstiltak i psykiatrien. Plantallet for sykehjemsplasser er også økt fra 258 til 262, som innebærer en økning på 2 millioner kroner, sier Myhre.
Han skulle gjerne sett at han kunne styrket en del av postene som ikke er lovpålagt.
- Vi klarer ikke å realisere våre hemmelige drømmer, å styrke tilbudet til barn og unge, kultur og idrett. Det er for eksempel bare satt av 100 000 kroner til kultur av et budsjett på 402 millioner kroner. Likevel, vi slapp beinharde nedskjæringer som vi er vant til fra tidligere. Jeg er for øvrig glad for at vi i dette budsjettet også fikk styrket barnevernet, sier Myhre.
I det siste budsjettvedtaket, hvor blant annet de "nye" 2,1 millioner kronene inngår i tillegg til noen omrokeringer av bydelsdirektørens forslag, ble disse områdene styrket: Eldresentrene: 250 000. Feltarbeidere for risikoutsatt ungdom: 250 000. Kostøret i barnehagene økt med: 250 000. Stilling introduksjonsprogram flyktninger: 340 000. Verneassistentstilling Skøyen hybelhus: 340 000. Utbedring av kjøkken i Øvre Skogvei: 150 000. Styrking av kjøp av aldershjemplasser: 1 600 000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag