RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstner Cathinka Kielland Gedde er klar med separatutstilling. FOTO: UTLÅNT
Kunstner Cathinka Kielland Gedde er klar med separatutstilling. FOTO: UTLÅNT

Lysere tider

Hun er billedkunstner, grafisk designer og illustratør. Lørdag inntar Cathinka Kielland Gedde Galleri Albin Art.

ULLERN/BRISKEBY: – Dette er femte året på rad jeg legger separatutstillingen til Briskeby og Albin Art, sier Kielland Gedde.

Hun er utdannet grafisk designer og dekoratør og har arbeidet som formgiver og illustratør siden 1985. Nå vil hun, i en periode, vie mer av sin tid til maleriene.

– Bildene er ekspressive og fargerike. Rytme, balanse og bevegelse er viktig for meg, sier hun om maleriene som bygges opp av akrylmaling på lerret.

– Om sommeren dypper jeg dem i sjøen, så tørkes de, for så å få nye strøk. På vinteren får de noen omganger i badekaret før de er ferdige, smiler Gedde.

Gjennom disse prosessene oppstår spennede former og lag.

– Jeg bruker pensler, svamper eller hånden direkte. Bildene er abstrakte, men likevel med figurative innslag. Jeg ønsker å uttrykke og å formidle stemninger. Stemninger vi alle bærer på og som tilhører mennesket og livet, uansett hvilken tid vi lever i eller hvordan vi lever, sier hun og legger til:

– Denne gangen har noen av bildene utgangspunkt i gamle tegninger jeg laget som barn.

Gjennom mange år har kunstneren vært elev ved Levende Verksted, nå Nydalen kunstskole. Hun har deltatt på kollektivutstillinger og stilt ut separat. Gedde ble kåret til "Månedens kunstner" i magasinet "Kunst for alle" i 2008.Utstillingen "Mot lysere tider" har vernissage på lørdag klokken 12.00. Utstillingen står til 28. mars.

 


 

 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere