RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Lysfontene» åpnet lysfontene


Rundt 150 mennesker og et mannsterkt presskorps overvar prinsesse Martha Louises åpning av Lysfontenene på St. Olavs Plass.
Rundt 150 mennesker og et mannsterkt presskorps overvar prinsesse Martha Louises åpning av Lysfontenene på St. Olavs Plass.
Prinsesse Märtha Louise var strålende fornøyd med at metaforen om henne selv er blitt kunstverk på St. Olavs plass

ST. OLAVS PLASS: Etter at teknikere og kunstnere har herjet på plassen langt over tida, hang skulpturen trygt i solide wire da prinsessen ærefylt kastet lys over den i form av seksten 750 watts lyspærer onsdag kveld.

- Jeg erklærer herved Lysfontenene for offisielt åpnet, sa en ordknapp prinsesse om kunstverket som bærer samme navn som den omtalte metaforen av henne selv.

Trivselen tilbake

Datastyrte lyskastere sender skiftende fargestråler opp mot skulpturen som strekker seg 18 meter over bakken, og fargenyanser skal skape ulike temaer i takt med årstiden. Byrådsleder Erling Lae forteller at kunstverket vil gjøre ham mer opplagt om morgenen

- Da det på 50-tallet ble trafikkryss på denne plassen, kan man si at bilene vant og trivselen forsvant. Men nå har trivselen kommet tilbake. Jeg som går forbi denne plassen ganske trøtt når jeg drar på jobb om morgenen, vil heretter kunne si at her er det da noe! Blant annet 16 millioner fargenyanser, forteller Lae.

- Tivoliaktig

Jone Fjellstad og Kathrine Enger var blant de rundt 150 tilskuerne som tok kunstverket i nærmere øyesyn under markeringen.

- Jeg synes det er blitt veldig fint. Det har jo vært temmelig bråkete og rotete på denne plassen i lang tid, men nå gleder jeg meg til å gå forbi denne plassen om kveldene for å se de ulike fargenyansene, forteller Jone Fjellstad.

Kathrine Enger synes formen på sølvplatene er kule, men at lyskasterne gjør kunstverket noe tivoliaktig. Vennen Jone derimot, mener at fargene passer inn i med alle neonlysene på bygningene rundt skulpturen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere