*Nettavisen* Nyheter.

Lyst, kult og fint

Det er elevenes første- inntrykk når de får se "nye" Bestum skole.

BESTUM: Den første store endringen er at den gamle hovedinngangen har kommet til heder og verdighet igjen. Her møter vi rektor med syvendeklassingene Aurora, Haakon, Ludvik, Eirik og Audun. De er ved loddtrekning trukket ut til første omvisning på den ombygde skolen. Ullern Avis Akersposten fikk være med og se elevenes reaksjon.

To år med brakketilværelse

Det er mye "Oj, så fint" og entusiasmen bare vokser etter som de beveger seg rundt i bygget. Ikke rart etter nesten to år med "brakketilværelse" på Blokkajordet og stadig utsettelser av fristen på ferdigstillelse.

– Vi ble veldig lei, men vi ble vant til det etter hvert. Nå føles det nesten som vi har vært på Blokkajordet hele tiden, sier Aurora.

– Det ble for trangt og kjedelig etter en stund, sier Eirik.

En tydelig glad rektor, Turid Mæhlum viser fornøyd frem herlighetene. Det er likevel lite som tyder på at skolen er innflyttingsklar 6. april, når man ser at det arbeides på alle kanter.

Gode minner

I det gamle skolebygget er rommene renovert og mange fått ny utforming. Egentlig skal syvendetrinnet være i den delen av skolen som ikke er renovert. For at de også skal få smaken av ny skole, får de den siste tiden på skolen i sitt tidligere klasserom.

– Det har de fortjent. Vi har et veldig all right syvendetrinn. De viser omtanke og omsorg og er gode forbilder for de yngre, skryter rektor.

Elevene er begeistret over endringene i klasserommet, nyoppusset med nytt whiteboard og smartboard og nye møbler som snart skal på plass.

– Herfra har vi mange gode minner, sier Audun.

Den store forskjellen

Et helt nytt kombinert sløyd/naturfag-rom, fellesrom, nye garderober og toaletter vekker også begeistring. Fellesrommene har fått navn etter personer fra Thorbjørn Egners eventyr. Vi kjenner igjen Hakkebakkeskogen, Karius og Baktus, Tante Sofie med flere. Det gamle skolebygget fra 1921 har også fått heis.

Det er likevel det som har skjedd under bakkenivå som utgjør den store forskjellen. Under skolegården ligger det nybygde komplekset med bibliotek, mat og helse eller skolekjøkkenet som man sa tidligere, pluss et stort vrimlerom som også skal inneholde pc-avdelingen. Gjennom en stor glassvegg kan vi se ned i den store gymsalen.

– Den er dobbelt så stor som den gamle gymsalen. Den kan også deles i to med en skillevegg som kan senkes fra taket, informerer rektor.

Bestumelevene opplever gymsalen som enorm med parkettgulv, basketkurver som han heves og senkes etter behov og stor takhøyde for all slags ballspill.

I trappehuset er det tegneseriekunst på veggene som vekker elevenes nysgjerrighet. Men det som vekker den største begeistringen er de nye garderobene og dusjanlegget. Ullern Avis Akersposten har gjennom årene hatt flere saker om de kritikkverdige garderobeforholdene som Bestumelevene har lidd under. Dette er nå historie.

– Det andre var 100 år gammelt, sier Ludvik.

– Dette er flott og moderne, supplerer Haakon.

Etter å ha sett rektors og administrasjonens kontorer og ikke minst SFO-avdelingens område, havner vi i skolegården med ny utforming og nye apparater.

– Vi er kjempefornøyde, er syvendeklassingenes konklusjon i kor.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.