Lyst på en dukkert?

Hilde fra Kjelsås har lang badesesong. – Skikkelig kick!, sier hun – her på vei ut i Akerselva.

Hilde fra Kjelsås har lang badesesong. – Skikkelig kick!, sier hun – her på vei ut i Akerselva. Foto: Kristin Tufte Haga

Noen som sa at badesesongen var over? I hvert fall ikke for Hilde. – Det er så herlig å ta seg dukkert etter løpeturen, sier isbaderen.

Samojeden Laika fryser vel sjelden, men i motsetning til sin eier lar hun seg ikke friste til å hoppe ut Akerselva en søndag i november. Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Snø og kuldegrader er ingen hindring! Fremdeles – og flere ganger i uka – bader Hilde i Akerselva.

– Men opplevelsen er klart best hvis man er skikkelig varm på forhånd! Så jeg pleier først å ta meg en joggetur med hunden min Laika, og så stopper jeg på hjemveien og tar en dukkert. Det er helt herlig! Man får et slags kick, og velværefølelsen etterpå er det verdt å gå å kjenne på, sier Hilde, som gjerne skulle samle flere isbadere.

En isbadeklubb?

– Det hadde vært tøft med en isbadeklubb for området. Særlig når vi har flotte Akerselva så nære, her går det jo stort sett an å bade et eller annet sted hele året. Og tenk om vi kunne fått til å få laget en røff badstu i noen av de kommunale bygningene i nærheten – med en eller annen slags organisert drift? drømmer Hilde, som har holdt på med isbadingen en god stund.

Må jo være bra!

– Jeg har jo venner andre steder i landet, som også liker godt å isbade. Ikke bare får du et kick av det, men jeg tror fullt og helt på at det er bra for helsa. Det jeg i hvert fall har merket er at jeg etter å ha badet en del om vinteren, ikke fryser så fort lenger. Det er vel kanskje et tegn på at man tåler litt mer?

Hvor mange grader et er akkurat denne søndagen midt i november, var vi ikke sikre på. Men noe lunkent, var det i hvert fall ikke!

– Men det er i hvert fall varmere i vannet enn det er i lufta – så et er ikke så verst dette! fastslår Hilde.

Blir du med og bader i vinter? Hilde kan nås gjennom redaksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.