Lystleir på Bogstad

oppstilling: Ingen ting å si på antrekket til disse flotte karene. FOTO:UTLÅNT

oppstilling: Ingen ting å si på antrekket til disse flotte karene. FOTO:UTLÅNT

Denne helgen er spekket med spennende aktiviteter på Bogstad gård. Stikkordene er: Levende historie, griser og stylte-gang.

Nyklekkede kyllinger er alltid populære på “Åpen Gård”.

SØRKEDALEN: Levende historie er en hobby hvor man forsøker å levendegjøre historien ved å ta i bruk historiske antrekk og annen utrustning. På lørdag rykker D.S.F.M.C: “Det Søndenfieldske Frivillige Musqueteer Corps” og O.C: “Onsøske Compagnie” inn på Bogstad Gård hvor de vil etablere en såkalt lystleir. Lystleir var et uttrykket man ofte brukte på en militær teltleir i fredstid for et par hundre år siden. Her vil det bli liv og røre med både soldater og sivile fra tiden omkring 1810.

Eksersis

Leiren vil gi publikum et bilde av livet i en mindre militær feltleir omkring 1810, forlagt ved Bogstad Gård. De militære avdelingene vil i åpningstiden gjennomføre eksersis og andre daglige gjøremål til glede for det fremmøtte publikum. Dette vil foregå både lørdag og søndag.

“Åpen Gård”

På søndag blir det i tillegg “Åpen Gård” på Bogstad der små og store kan nyte naturskjønne omgivelser i tillegg til kjøring med hest- og vogn, møte med Gråtass, stylter, åpent museum og kanskje et aldri så lite møte med det sagnomsuste Bogstad-trollet. Og selvsagt, for de minste står et knippe dyr på gården klare for et besøk. Ta en titt på griser, kaniner, sauer, geiter, kuer og høner og i tillegg nyklekkede kyllinger.

– Det skal skytes med kanoner og gevær så i den forbindelse vil dette også være en informasjon til bydelens beboere om hva som skjer. Noen vil kanskje bli nysgjerrige/engstelig av lydene, og nå vet de hva som skjer, sier Birgitte Espeland ved Bogstad Gård.

Hun gleder seg til helgen.

– Det blir som vanlig med nyklekkede kyllinger, noe som alltid er populært. Nye griser har også kommet hit til gården, noe som har vært etterspurt av våre gjester i lengre tid. Vi har nemlig ikke hatt griser her oppe siden svineinfluensaen herjet, sier Espeland.Åpen Lystleir 21. og 22. august - Åpen Gård 22. august, klokken 11.00 til 15.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.