*Nettavisen* Nyheter.

Lystreet i Kampen park slukkes

Beboerne vil ha lystreet tilbake. F.v.: Aud Finstad, Kalina Sharp-Bergersen og datteren Abigail, Mattie Lucie Arentz, og Bjørn Skomakerstuen med barna Idun og Selma. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Lystreet i Kampen park er slukket, og beboerne fortviler over en mørk og skummel park. Bymiljøetaten svarer at lysene kun var ment som julepynt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik så treet ut før det ble slukket Foto: Foto: Matti Lucie Arentz

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser treet ut nå Foto: Foto: Janina Lauritsen

Kampen: Før jul skrev dittOslo om beboerne ved Kampen park, som var storfornøyde med at et tre i parken hadde blitt helt dekket av lys. Nå er lysene slukket, og beboerne fortviler.

– Parken er altfor mørk. Den er ganske skummel og dyster også, sier Matti Lucie Arentz, en beboer i nabolaget ved parken.

– De lampene som er her gir ikke mye lys, men treet hjalp veldig. Det sto der som en flott skulptur, og det lyste opp den skumleste delen av parken. Det var nesten som et fyrtårn, folk kunne se det på lang avstand.

Arentz påpeker at det ikke er noe galt med lyktene som allerede er i parken.

– Vi klager absolutt ikke på de lyktene som er her altså, vi vil ikke at de skal erstattes med nye og moderne lykter. Men vi skulle gjerne hatt flere av de gamle, de er så fine.

Identitetsmarkør

Arentz trodde først at treet var et kunstprosjekt. Hun hadde aldri i sin villeste fantasi trodd at det var kommunen som hadde satt opp lysene.

– Det er fint å ha en egen varde, vi er ikke vant med å få ting i Oslo indre øst. Folk stoppet for å ta bilder av det. Og det er jo koselig med oppmerksomhet.

Mener kommunen må ta æren for arbeidet de gjør

– Det var som en julegave for oss, vi ble veldig overrasket da vi plutselig så lysene. Oslo kommune må bli flinkere til å annonsere det de gjør, de må berømmes for dette flotte treet!

Siden kommunen la såpass mye jobb i å sette opp lysene, mener beboerne at de burde få lyse det blir lyst ute.


– Helst året rundt, for min del. Lyset er jo ikke sterkt og sjenerende, men behagelig å se på. Treet er fortsatt fullt av ledninger, så det er bare å skru det på igjen. Ikke noe arbeid i det hele tatt.

– Hvis dette gjør at folk gidder å dra til Kampen, så er det gull, sier Bjørn Skomakerstuen.

Bortkastede ressurser

– De har gjort en grundig og flott jobb! De holdt på i en uke med treet, og det må jo ha kostet en god del! Derfor burde det få lyse igjen, ellers er det en god del ressurser bortkasta, sier Kalina Sharp-Bergersen, som også bor i nabolaget.

– Hvis dette gjør at folk gidder å dra til Kampen, så er det gull, sier Bjørn Skomakerstuen.

Anne Cecilie Oterkjær i Bymiljøetaten, syns det er hyggelig å høre at beboerne ved parken har hatt glede av lysene, men at det ikke var meningen at treet skulle lyse lenge.

– Planen fra vår side var at treet skulle lyse på lik linje med andre "julebelysninger" frem til nyttårsaften.


Oterkjær kan ikke love at lysene vil bli tent igjen før neste jul.


– Belysningen er satt opp med en slik kvalitet at det kan tennes i årene fremover også, og således har vi hatt dette som tidsperspektiv. Men vi tar innspillet til oss og jeg skal se på mulighetene for at lysene kan stå på videre nå i vintermånedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag