*Nettavisen* Nyheter.

Lystseilas i slett smak

Bybil-look: Med nye sko og håndmalt jakke tar Geir Schau seg bra ut på panseret. Han er sannelig "veldig LA".foto: wenche gerhardsen

Geir Schau kler seg i jakka til selveste Schumacher, har et snev av skodilla og kunne glidd ubemerket inn blant stjernene i Los Angeles.

Klikk på bildet for å forstørre.

[Bildetekst.signal.tem]Tro Schumacher-kopi:[/Bildetekst.signal.tem] Av og til er det kult å være litt harry, spesielt ikledd jakka til selveste Michael Schumacher.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gatebiljakka i kjent stil: Dette er showjakka. Den skal jeg bruke i Rudskogen til helga, på skandinavias største biltreff.

Klikk på bildet for å forstørre.

[Bildetekst.signal.tem]Seg selv i skapet:[/Bildetekst.signal.tem] [Talestrek] Nei, se her! Denne hadde jeg glemt.

Klikk på bildet for å forstørre.

[Bildetekst.signal.tem]Håndmalt palmesus:[/Bildetekst.signal.tem] [Talestrek] Denne jakka er fra National Scene i Bergen, fra musikalen Sweet Charity. Den er håndmalt og mye brukt. Og den tåler en real skjorte.

Klikk på bildet for å forstørre.

[Bildetekst.signal.tem]Røde krokosko:[/Bildetekst.signal.tem] Passer til enhver anledning. FOTO: WENCHE GERHARDSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

[Bildetekst.signal.tem]Utvidet klesskap: [/Bildetekst.signal.tem]Gatebilene rommer så mye mer enn reservehjul. Her blir hatten trukket fram fra glemselen.

Klikk på bildet for å forstørre.

[Bildetekst.signal.tem]Sært: [/Bildetekst.signal.tem]Etter en heldig runde i bagasjerommet finner Schau det særeste plagget han eier: den lilla grilldressen.

Klikk på bildet for å forstørre.

[Bildetekst.signal.tem]En mann for sin skjorte:[/Bildetekst.signal.tem] - T-skjorta gjenspeiler deg litt, mener Schau.

OSLO: Her er depotjakka til Michael Schumacher. Litt harry, men det er kult å være litt harry!
Radioprater, humorist og bilmekaniker Geir Schau drar på seg den røde jakka og gliser bredt. Det er ikke alle som har en slik. I det hele tatt er det mange originale jakker i denne mannens garderobe. Vi blir tatt med inn i klesskapet til Schau eller med på en lystseilas i slett smak, som han kaller sin stil.

Radiostilen

Ettersom lytterne stort sett nøyer seg med å lytte, er moten i et radiostudio en godt bevart hemmelighet. Schau kan røpe at det mangler kleskode i Kanal 24, for radiofolk kler seg helst "casual".
Det er vel derfor jeg jobber i radio, ler han.
Mote og klær står etter alt å dømme ikke øverst blant interessene til denne mannen. Dette er en antakelse som straks skal få en ripe i lakken. Kjendisstylist Jan Thomas var nylig på besøk hos SAAB og kommenterte raskt at Schaus stil var "veldig L.A.". Hva betyr nå egentlig det?
Det er t-skjorter, caps, dongeri eller det jeg har på nå, forklarer Schau og drar litt i den militærgrønne armybuksa.

Lacoste og t-skjorte

Geir Schau har også vist seg på skjermen, sist som vikar for Anne-Kat Hærland i Nytt på Nytt. Da var det imidlertid ikke mye som minnet om L.A.-stil.
Nytt på Nytt var morsomt. Da hadde jeg kontakta en kompis som fikk en agent for Lacoste til å sponse med klær. Jeg trengte tøy ellers ville det blitt NRK-dress, forklarer Schau, som fikk sansen for de ekslusive tv-klærne.
Nå henger det en skjorte med krokodillemerke over stolen i stua. Likevel er det t-skjorter som preger klesskapet til den kjente radiostemmen. Han har utallige t-skjorter med trykk fra festivaler, begivenheter og diverse produkter.
T-skjorta gjenspeiler deg litt. Den er litt shabby-chic, ikke sant, prøver Schau seg.
Mannen som aldri kaster noe overrasker til og med seg selv på rundturen i klesskapet. Han drar fram et plagg fra glemselen og viser fornøyd fram: en t-skjorte med trykk av ham selv, alias Glenn Rodney.

Kule sko

På spørsmål om hva høstens hotteste mote er, trekker Schau først på skuldrene.
Hakke peiling. Litt trange skjorter og olabukser med høl.
Så kommer han på det viktigste:
Og kule sko!
Schau stiller opp skosamlingen og trekker fram et par røde av imitert krokodilleskinn. De er godt brukt.
Schaus røde krokosko og racerjakker er nok ikke hverdagstøy i Oslo.
Da jeg vokste opp var det et veldig skille mellom øst og vest, men det er ganske utvisket nå. Ungene mine går mest med t-skjorter og hettegensere. De er vel litt L.A. de også, blunker Schau.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.