*Nettavisen* Nyheter.

Lytt til brukerne

Tre treffsteder for psykisk syke i Østensjø skal samles til ett. Tanken bak er å gi brukerne et tilbud med bedre åpningstider og bedre forutsigbarhet. Dette gjøres ved å samle de ansatte på ett sted. En fornuftig tanke.

Bydelen har i dag tre treffsteder for mennesker mellom 18 og 70 år som har, eller har hatt, psykiske lidelser. De tre stedene er Loftet på Oppsal, Treffet på Skullerud og Multehaug på Abildsø. Treff- og aktivitetshusene skal være et fristed som gir mulighet til økt livskvalitet gjennom sosialt samvær og ulike aktiviteter. Nå skal de bli ett.

Men det er ikke likegyldig hvor denne samlokaliseringen gjøres. I hvert fall ikke sett fra brukernes synspunkt. Og de skal det lyttes til i slike sammenhenger. Bydelsdirektøren har foreslått å legge det til andre etasje på Abildsø seniorsenter.

Bjørn Magne Henriksen og andre brukere mener dette stedet er uegnet. De ønsker seg heller til den gamle rektorboligen ved Østensjø skole som også har vært fremmet som alternativ. Henriksen sier i dagens Nordstrands Blad at han frykter mange vil slutte å bruke treffstedene hvis de blir samlet i Abildsø seniorsenter.

Han frykter at seniorsenteret på Abildsø vil gi en følelse av å sitte på utstilling. Skolen har vinduer ut mot hagen og det går en veldig trafikkert vei forbi. Dessuten er det veldig dårlig med parkeringsplasser der. Brukerne er også opptatt av å få et hus for seg selv, fremfor å dele et hus med andre brukergrupper. Årsaker som kanskje høres sære ut for noen, men det er brukerne det skal lyttes til i slike sammenhenger, ikke alle andre.

Det finnes sikkert gode økonomiske grunner for å legge et felles treffsted for disse brukerne til Abildsø seniorsenter. Men brukerne mener det er en dårlig løsning, og har også et bedre alternativ som er innenfor bydelens rekkevidde. Brukerne ønsker seg heller til den gamle rektorboligen ved Østensjø skole. Den har også vært fremmet som et alternativ tidligere i prosessen.

Bydel Østensjø bør ta seg råd til å lytte til brukerne i denne saken. Brukermedvirkning er lovpålagt, men da må man også ta signalene fra de samme brukerne på alvor. Så sant det ikke går på tvers av hva som er fornuftig og hva bydelen har økonomi til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag