Må ake i hundebæsj

Hanne, Astrid, Elise, Sven Kristoffer, Jonathan, Tobias og Sara liker ikke å ha hundebæsj i barnehagen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Hanne, Astrid, Elise, Sven Kristoffer, Jonathan, Tobias og Sara liker ikke å ha hundebæsj i barnehagen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Barna må ake i hundebæsj på Langsetløkka. Dere må plukke opp, sier Elise (5) til hundeeierne.

KJELSÅS: Langsetløkka er uteområdet for friluftsavdelingen til Gulldalen barnehage. Mange andre barnehager i området, samt Kjelsås skole og Kjelsås IL, bruker løkka hver eneste uke.

Alle som er her med barn opplever hundebæsj som et stort problem. Veldig mange hundeeiere lar hundebæsjen ligge igjen, sier Kari Marveux i Gulldalen barnehage oppgitt.

Veldig dumt!

Nesten alle Gulldalen-barna har opplevd å tråkke i en av de brune, illeluktende kladdene.

Det lukter æsj! sier Elise (5) og rynker på nesen.

Da vi var på ski der oppe, var det en hund som hadde bæsjet i sporet, og noen kjørte i det. Da måtte vi vaske skiene, forteller hun.

Det er veldig dumt å tråkke i hundebæsj, bekrefter Viktor (4) bestemt.

Selv i akebakken hender det at det ligger igjen noe. Flere ganger har barna akt i hundebæsj.

Da er det vanskelig å fjerne lukten fra klærne. Og ikke lukter det godt når vi kommer inn i barnehagen igjen, sier Kari.

Noen plukker opp hundenes etterlatenskaper, men orker ikke ta med posen til en søppelkasse.

Det hang en bæsjepose i et tre. Og hva om det hadde kommet et ekorn og trodd at det var nøtter eller mat oppi? sier Rikke (5) og grøsser ved tanken.

De barna som har hund selv vet hva som er i de sorte posene, mens de som ikke er vant med hunder vet det kanskje ikke og tror det er noe de kan leke med, sier Kari.

Hundeeiere og "de andre"

I håp om å redusere hundebæsjen i friområdet, har barnehagen og Kjelsås IL hengt opp en plakat som oppfordrer hundeeierne til å bruke pose.

Jeg tror også det hadde bedret forholdet mellom hundeeierne og "oss andre" dersom hundeeierne var flinkere til å bruke pose, for vi ønsker jo ikke å være uvenner, sier Kari, og understreker at ikke alle hundeeiere er like "hensynsløse".

Kommunikasjonssjef Erik Bull-Valen i Friluftsetaten forteller at "gjenglemt" hundebæsj er et problem over hele byen.

Det er eiernes ansvar å plukke opp hundemøkk. Spesielt viktig er det der barn leker. Det er viktig at hundeeierne er bevisste på at hundemøkk er en plage for andre, sier Bull-Valen.

Han forstår barnehagen og Kjelsås ILs initiativ med å henge opp en plakat, men erfaringsmessig er det mange hundeeiere som ikke bryr seg om den slags.

Derfor kan vi bare gjenta oppfordringen, sier han.

Og barna på Langsetløkka har følgende oppfordring til hundeeierne:

Dere må plukke opp alt. Og ta alltid med mer enn en pose!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag