*Nettavisen* Nyheter.

Må bli lettere å få sykehjemsplass

Roy Hammerø (Frp) og Kaia Norberg (Frp) vil ha gjennomgang av Bydel Gamle Oslos rutiner for tildeling av sykehjemsplasser. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Frp frykter Gamle Oslo har for strenge krav for tildeling av sykehjemsplasser.

GAMLE OSLO: Derfor krever partiet nå en gjennomgang av rutinene bydelen har for tildeling av sykehjemsplassene.

Vi frykter at terskelen for å få tildelt sykehjemsplass i bydelen er altfor høy, og derfor vil vi fremme en sak om å gjennomgå rutinene, sier nestleder i Gamle Oslo Frp, Roy Hammerø.

Sammen med resten av Frp-gruppa i bydelen jobber han nå med å fremme en sak for bydelsutvalget der de krever en full gjennomgang.

Henviser til medieoppslag

Bakgrunnen for Frp-utspillet er flere medieoppslag den siste tida der blant annet en 96 år gammel kvinne ble sendt hele syv ganger på sykehus før hun fikk tildelt sykehjemsplass. Kvinnen fikk i følge Dagsavisen ikke tildelt sykehjemsplass før hun hadde fått sitt andre hjerneslag.

Nå mener Frp det er behov for å se på om bydelen må omprioritere midler, slik at det blir enklere å få sykehjemsplass.

Det er ganske uheldig at så mange ikke får sykehjemsplass. Det skulle ikke være nødvendig, sier Kaia Nordberg.

Bevilger ikke nok

For to år sida tok kommunen sentralt over driften av sykehjemmene i hovedstaden. Det betyr at bydelene nå må budsjettere med hvor mange sykehjemsplasser de har behov for, og så bestille disse fra den sentrale Sykehjemsetaten.

Frp mener Bydel Gamle Oslo har bestilt for få sykehjemsplasser. Selv om det er administrasjonen som bestiller disse er ansvaret politisk mener Frp, og henviser til at de sto alene om å ønske mer penger til sykehjemsplasser.

For få plasser

Vi foreslo å bevilge to millioner kroner mer til sykehjemsplasser, men det ble vi stående alene om i budsjettbehandlingen. Vi mener at det ikke er bevilget nok til å bestille plasser, sier Hammerø, og får støtte av Norberg.

Når bydelen har budsjettert med 178 plasser for hele 2009 og 177 er bruk i oktober 2008, så sier det seg selv at det er for få, sier hun.

I førstkommende BU vil derfor Frp fremme en sak der de ber om en fullstendig gjennomgang av rutinene for tildeling av sykehjemsplasser.

Vi vil ha en skikkelig redegjørelse, og så får vi se hva som eventuelt trengs av tiltak etter det, sier Hammerø, men legger til at forslaget ikke er ment som en kritikk av bydelsadministrasjonen.

Dette er ikke ment som kritikk, det er en bekymring, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.