*Nettavisen* Nyheter.

Må bruke deponi utenfor Oslo

Snødeponiene på Åsland og Grønmo er fulle. Nå må Samferdselsetaten kjøre mye lenger for å dumpe snøen.

OSLO: Vi kjører den til Berger i Skedsmo. Sist uke kjørte vi også en del til Hasle, for der var det gjort plass til litt mer, sier informasjonsdirektør i Samferdselsetaten Odd Bratteberg.
Vil dette føre til ekstra driftsutgifter for dere?
Det blir litt ekstra kjørelengde.
Er det plass nok på Berger til å ta imot all snøen dere nå skal fjerne fra Oslos gater?

Jeg tror det skal være plass nok.

Midlertidig

Samferdelsetaten fikk tillatelse til å bruke Grønmo til midlertidig snødeponi for å løse en akutt situasjon i Oslo. En slik tillatelse vil ikke bli gitt til andre aktører.
Renovasjonsetaten (REN) har tillatelse til å ta imot forurenset snø og vann på Grønmo for deponering på anvist sted. Med enkle grep legger REN om overvannsoppsamlingssystemet slik at smeltevannet ledes inn i sigeanlegget. Grønmo er et område som tidligere er utredet som snødeponi. Det er ikke utsatt for innsyn og omgivelsene vil ikke bli mye påvirket av støy.

Endres raskt

Samferdselsetaten har siden nyttår kjørt bort 27 000 lass snø og ryddet mer enn 1 000 Oslogater. På nettsiden til etaten kan man lese at det er mulig man må stoppe bortkjøringen av snø på grunn av fulle snødeponier. Nettsiden oppdateres fortløpende med planene for bortkjøring av snø. På grunn av snødeponisituasjonen kan disse planene endres fra time til time. Antall gater kan dermed reduseres, slik at snøen i gater som nå er på listen kanskje ikke vil bli fjernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag