Må Engebråten splitte klassene?

SPLITTES?: Skal dagens åttendeklasser på Engebråten, splittes i nye klasser i tiende?

SPLITTES?: Skal dagens åttendeklasser på Engebråten, splittes i nye klasser i tiende? Foto: Arkiv

Dagens åttendeklasser ved Engebråten ungdomsskole, kan bli splittet opp når de begynner i 10-klasse - for da er nemlig nye Grefsen ungomsskole ferdig.

KJELSÅS: Høsten 2013 skal nye Grefsen ungdomsskole (tidligere Grefsen vgs.) stå klar til å ta imot de første elevene., og muligens også flere av de som allerede går på Engebråten i dag.

Vet lite

Avisen har denne uken vært i kontakt med fungerende rektor ved Engebråten ungdomsskole, Marit Sesseng. Hun forteller til avisen at ledelsen foreløpig ikke vet så mye mer om dette ennå, men viser til referatet som driftsstyret selv har skrevet i møte hvor saken ble behandlet., i mai i år Der står det blant annet følgende:

“Det har vært knyttet stor usikkerhet til hvordan elevene skal fordeles mellom Engebråten og Grefsen ungdomskoler, spesielt i overgangsåret 2013. Ledelsen på Engebråten har derfor etterspurt hvordan Utdanningsetaten ser for seg overgangsperioden og bedt om avklaring på de nye inntaksområdene til Grefsen ungdomsskole.

I møte med avdelingsdirektør for avdeling skoleanlegg (ASA) og områdedirektør har vi også lagt fram ønsket fra Engebråten om at de elevene som starter hos oss denne høsten skal kunne fullføre sitt skoleløp på Engebråten. Det svaret vi har fått er at Grefsen skole skal fylles opp fra starten. Men vi har ikke fått vite ntaksområder. Utdanningsetaten ønsker flytende inntaksområder, dvs at de kan forandres etter behov fra år til år. ...."

Videre står det:.

"...Det gjøres oppmerksom på at Engebråten skole ikke kan ta avgjørelser på vegne av Grefsen skole, f.eks hvordan elevene som begynner på Grefsen settes sammen i klasser/grupper. Ønsket fra FAU om at klassene som flyttes til Grefsen forblir uforandret ligger utenfor Engebråten skoles myndighetsområde...”

Utenlandstur allerede i niende

I tillegg står det i referatet at den obligatoriske skoleturen utenlands, i tiendeklasse, må planlegges gjennomført allerede i løpet av niendeklasse, for de samme åttendeklassingene..

Avisen har i dag (13.10.) kontaktet Utdanningsetaten og spurt om etaten eventuelt nå kan gi mer konkret informasjon i saken, men har foreløpig ikke mottatt noen tilbakemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.