RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må få støtte til drift

For et år siden 0vertok Bjørndal Frivilligsentral driften av grendehuset. Men de må ha økonomisk hjelp for å drive.

Bjørndal: – Vi har gjort mye med huset dette året, men vi klarer ikke å drive uten økonomisk hjelp, sa daglig leder Nina Tveit under Åpen halvtime i BU før budsjettbehandlingen.

300.000 kroner mente hun de må ha. Disse bør være fordelt likt med 100.000 fra driftsmidler fra bydelen, like mye av fattigdomsmidlene og det samme fra Oslo Sør-satsingen.

Men pengene sitter ikke løst i bydelen. Derfor får ikke de aktive i det gamle grendehuset det de ønsker. Fattigdomsmidlene må prioriteres sterkt. Og i konkurranse tapte frivilligsentralen.

Nå er det ikke helt umulig, for Oslo Sør-midlene for 2011 er ikke fordelt.

– I 2010 har flere lokale foreninger benyttet grendehuset til sine aktiviteter, men de kan bare betale en en symbolsk leie, sa Nina Tveit.

– Vi håper å få fortsatt ha disse aktiviteten i huset.

Barn og unge trenger et sted å holde på, og likeledes er det behov for lokaler i helgene.

Bydelsutvalget har gjentatte ganger uttrykt seg positivt om frivillig innsats og betydningen av dette. Derfor håper frivilligsentralen det blir en økonomisk mulighet for fortsatt drift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere