*Nettavisen* Nyheter.

Må felle kastanjetrær på Tullinløkka

Tullinløkkas kastanjetrær står for hugg.

Flere av trærne på Tullinløkka er i så dårlig forfatning at de må felles.

I følge Statsbygg må minst fem av 23 trær på Tullinløkka felles av sikkerhetsmessige grunner. To tilstandsrapporter viser at trærne på Tullinløkka ikke er så robuste som ønskelig.

Det meldes om relativt stor variasjon i vitalitet, mekanisk styrke og forventet gjenværende levetid. Begrepet mekanisk styrke omfatter råte, skader og strukturelle svakheter.

Noen av trærne langs Kristian Augusts gate og Kristian IVs gate skal bare beskjæres, noe som skal være nok til at de står noen år til. Andre er imidlertid i så dårlig forfatning at felling er det eneste forsvarlige, melder Statsbygg. I tillegg til de fem som må felles, er ytterligere ni trær anbefalt felt.

Arbeidet med å beskjære trærne starter denne uken, mens trefellingen trolig tar til neste uke. De 23 trærne på Tullinløkka består i all hovedsak av hestekastanjetrær.

Gamle bilder fra området viser at det kan stemme at trærne ble plantet en gang mellom 1905 og 1910. Siden de kunne være åtte-ti år da de ble plantet, går Statsbygg ut fra at trærne i dag er ca 110 år gamle.
Siden hestekastanjetrær i gatemiljø sjeldent blir mye mer enn 100 år, er det ikke uventet at noen trær nå må felles, melder de.

Trefellingen er forelagt Riksantikvaren, og arbeidene gjennomføres i tråd med rådene gitt av Riksantikvaren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag