RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må felle trærne

Livet varer ikke evig. Dette gjelder også trær.

Hvervenbukta: Mye av vegetasjonen i Hvervenbukta er gammel. Ja, mange av trærne der har stått siden området hadde mye mer bebyggelse enn den som er der i dag. Men gamle trær må en gang falle.

Friluftsetaten sier at mange av trærne råtner innenfra, så selv om de ser friske ut, kan de være pill råtne i kjernen, sier Ann Kavli som er en av kunsthåndverkerne på stedet.

Mange har spurt hvorfor trærne rundt Dølastua nå felles, og da må jeg bare forklare dem at det er av sikkerhetsmessig årsak. For kommer det et kraftig vindkast, kan de gamle trærne lett knekke, og det kan jo gå ut over både mennesker og bygninger.

Friluftsetaten holdt sist uke på med felling rundt det gamle, røde huset. Og når de er ferdig her, vil de se over de øvrige trærne i området. Tidligere år har de store trærne langs gangveien fra paviljong og bortover blitt undersøkt.

Flott at Friluftsetaten tar ansvar og passer på så det ikke skjer et uhell, sier Ann Kavli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere