RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elmholt barnehages lokaler skal utvides. Dette har ført til ekstra mye flytting for barna.
Elmholt barnehages lokaler skal utvides. Dette har ført til ekstra mye flytting for barna.

Må flytte igjen

Den midlertidige paviljongen hvor Elmholt barnehage holder til må bygges på nytt. Paviljongen var ulovlig satt opp.

SMESTAD: Elmholt barnehages lokaler skal utvides, og barnehagen holder derfor for øyeblikket til i midlertidige lokaler i Priorveien ved Smestad skole. De midlertidige lokalene er en paviljong som Omsorgbygg etablerte i desember 2007, og som barnehagen flyttet til umiddelbart.

Beklager sterkt

Ullern bydel ble i ettertid meddelt av Omsorgsbygg at denne nye paviljongen er ulovlig satt opp. Både Ullern bydel og Omsorgsbygg beklager meget sterkt den situasjonen som er oppstått.

- Nå har vi jobbet og hatt en informasjonsrunde med foresatte. Vi har lagt vekt på at når dette først har skjedd, er det viktig å gjøre det beste for barna, foreldrene og personale, sier bydelsdirektør i Ullern bydel, Thor-Even Strømme.

Informasjonsrunden med foreldrene var sist torsdag 14. februar.

- Mitt inntrykk er at foreldrene var skuffet, særlig over manglende informasjon i forkant av møtet, men at man nå fikk svar angående oppsettet av den nye paviljongen, legger Strømme til.

Frist på tre måneder

Den gamle paviljongen hadde ikke tillatelse til å stå lenger enn et par måneder, opplyser Omsorgsbygg til akersposten.no. Plan- og bygningsetaten skal ha gitt Omsorgsbygg tre måneder på å reetablere paviljongen.

Planen er nå å etablere en ny paviljong på samme adresse, slik at barnehagen kan flytte over når den står helt klar, som skal være i begynnelsen av april. Thomas Bartholdsen hos Omsorgsbygg tror det vil gå veldig greit å holde denne fristen.

- Tillatelsen til å bygge den nye paviljongen har kommet. Det går ganske radig å sette opp en slik midlertidig paviljong, sier han.

Får kompensasjon

Bydelsdirektøren forteller at de har sørget for at både barn og ansatte skal få en kompensasjon for den ekstrabelastningen de har blitt påført. Dette i form av lekeutstyr og PCer til barna. Personalet blir tilført ekstrahjelp i flytteperioden, og i tillegg vil de få midler til å heve kompetansen og utvikle personalet på lenger sikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere