*Nettavisen* Nyheter.

Må gå en kilometer for å kjøpe trikkebillett

Det er ikke alle holdeplasser i Oslo som har billettautomater eller utsalgssteder. Kari Østhus må gå fra Kastellet til Sæter eller Holtet om hun vil kjøpe billett på forhånd.

Dersom Kari Østhus skal kjøpe billett på forhånd må hun gå i et drøyt kvarter. Ruter mener likevel at det er nok utsalgssteder.

KASTELLET: – Jeg bruker som regel smartbillett eller dagsbillett. Da må jeg passe på å hele tiden være i forkant om jeg skal på trikken, sier Kari Østhus.Hun tar trikken fra Kastellet, og dersom smartbilletten ikke er fylt på må hun enten betale femti kroner om bord for en enkeltbillett, eller gå et kvarter til Holtet eller Sæter.

For på Kastellet er det umulig å kjøpe billett på forhånd. Det er verken automat, eller utsalgssteder i nærheten.

Les hva folk på gata synes om økte priser:

Natur

FIRE I FARTA OM RUTERS BILLETTPRISER

Flere steder uten automat

Kastellet er ikke unikt. Det er mange steder i hovedstaden som mangler utsalgssteder.

Et eksempel er Etterstad. Her må man til Helsfyr for å få kjøpt billett. Bor man i Ekerbergskrenten må man helt til Gamlebyen, og på Romsås må man ned til Grorud.

– Ruter mener det skal være så lett å fylle på smart-billettene, men her på Kastellet er det ingen steder, sier Østhus, som mener det er tungvint og lite kundevennlig.

– Kjøp på forhånd

– Vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd, tendensen er at kundene følger denne oppfordringen. For oss i Ruter er det viktig med høy punktlighet og frekvens, at kundene våre opplever at buss, trikk, båt og t- bane går og kommer når den skal. Ruter ønsker derfor at bussjåførene og trikkeførerne skal bruke minst mulig tid på å selge billetter, skriver informasjonsrådgiver i Ruter, Gro Janborg i en e-post til dittOslo.

Hun skriver videre at det er viktig å redusere kontantsalget om bord av hensyn til sjåførenes sikkerhet.

– Bruk reisekort

– Hvis man bor et stykke unna et utsalgssted, og kun reiser kollektivt sporadisk, vil vi anbefale et elektronisk reisekort med reisepenger, altså smartbillett, sier Janborg.

For sone 1 koster det da 27 kroner per reise for en voksen.

– For å være sikker på at man alltid har penger i reisekortet, er det mulig å inngå avtale om automatisk påfylling, skriver Janborg.

En slik avtale kan tegnes hos Trafikanten og Servicepunktene på Jernbanetorget, Nationaltheatret og Majorstuen. Reisepenger kan fylles på ved alle Ruters utsalgssteder, inkludert billettautomater.

SE UTSALGSSTEDENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.