RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må ha avklaringer for å planlegge ny vei


Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand vil ha mer enn Slimeveien som adkomstvei til Bjørndal.
Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand vil ha mer enn Slimeveien som adkomstvei til Bjørndal. Foto: Arkivfoto: Arn e Vidar Jenssen$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
Gjentatte ganger har det blitt mast på å få en alternativ adkomst til Bjørndal, og før påske ba BU administrasjonen fremme en sak.

Bjørndal: I kveldens møte kommer den.

Om BU-medlemmene mente at bydelsadministrasjonen skulle se på veiløsninger, får de ikke svar nå. For bydelsdirektør Jan Hagen sier i sin innstilling at dette er Samferdselsetatens bord. Ja, kanskje det til og med må være en overordnet instans som skal se på saken.

Avklaringer

Først må man finne ut hvor en slik vei skal gå. Nevnte alternativer er en tilknytning ved det kommende Åslandkrysset eller så kan Bjørnåsveien forlenges ned til Ljabruveien.

Men før alternativer utredes, må det gjøres noen avklaringer. Hvordan vil en slik vei berøre Marka? Og hvordan er hensynet til beavaring av gårdsanlegg - og grønt-drag og turveier? Og hvordan er de topografiske forhold, og selvfølgelig må det tas hensyn til eksisterende bebyggelse og veisystem.

Så får vi høre i kveld hva BU mener administrasjonen skal gjøre. Det enkleste er kanskje bare å gjøre en henvendelse til Samferdselsetaten og si at Bjørndal må ha en alternativ adkomst i tillegg til Slimeveien. Denne er som kjent eneste kjørbare vei for de som skal til eller fra Bjørndal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere