RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berg vgs. ser ut til å være det mest aktuelle stedet å etablere ny grunnskole vest i Nordre Aker.
Berg vgs. ser ut til å være det mest aktuelle stedet å etablere ny grunnskole vest i Nordre Aker. Foto: ARKIVFOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

«Må ha skoleavklaring nå»

Oslo vokser, la det ikke være tvil om det. Om ni år, i 2020, vil det være 14.000 flere grunnskoleelever i Oslo enn det er i dag (ifølge UDE). Et enkelt regnestykke viser at byen dermed trenger over 20 nye skoler i denne perioden.

Og Nordre Aker er pent nødt til å få sin del av de nye skolene. Det må forslaget til skolebehovsplan, som legges frem denne uka bekrefte. Samtlige skoler i bydelen, med unntak av Maridalen, er fulle. På «nye» Tåsen vil nyinnflyttede førsteklassinger til skolekretsen bli henvist til Korsvoll i høst. På Kjelsås, Grefsen og Disen vil det i 2013 ikke være plass til alle elevene i skolekretsene, til tross for at de to førstnevnte skoler er i ferd med å ombygges og utvides. Nye skolegrenser vil sende Disen-barn til Grefsen, og på Ullevål er brakker og spesialrom for lengst tatt i bruk. Og apropos brakker: Her holder det bare å peke på Nordberg og Engebråten.

Hva må årets skolebehovsplan inneholde? Jo, den rydde av veien enhver tvil om hvor den nye grunnskolen i vest kommer. Det eneste reelle alternativet ser ut til å være dagens Berg vgs. Å bygge om disse lokalene til barneskole vil være raskere enn å bygge nytt, samtidig som det åpner for nytenking rundt vgs-skolen. Det komme en avgjørelse på om Ullevål skole får bygge ut, og det bør tegnes opp klare linjer for en helt ny grunnskole også øst for elva, helst i Nydalen, som vil kunne avlaste både det østlige og sørvestlige Nordre Aker. Disen bør få nye klasserom, og oppføring av permanente bygg på Engebråten må starte.

Det er en forutsetning at det er lagt realistiske befolkningsprognoser til grunn. Vi har tidligere sett at anslagene har vært altfor lave (med Disen og Engebråten som skrekkeksempler: De var for små før de sto ferdige).


Karl Andreas Kjelstrup
Journalist

Vi følger skolebehovsplanen på Nab.no denne uka!

LES OGSÅ: Si din mening om fremtidens skoler - inviterer til åpent møte 9. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere