RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christoffer Sahl 
har fulgt Oslos miljøsatsing som rådgiver for KrF-gruppen på rådhuset i forrige bystyreperiode, og som vara til bydelsutvalget denne og forrige periode.
Christoffer Sahl har fulgt Oslos miljøsatsing som rådgiver for KrF-gruppen på rådhuset i forrige bystyreperiode, og som vara til bydelsutvalget denne og forrige periode.

Må ikke bli en ny skytebanesak

Hensynet til lokalbefolkningen må ha høyeste prioritet ved utbyggingen på Klemetsrud. Det sier KrF-politiker Chritoffer Sahl.

KLEMETSRUD: KrF-politiker Christoffer Sahl har fulgt Oslo kommunes miljøsatsing over tid. Han er glad for at Oslo nå satser skikkelig på miljø ved å bygge ut fjenvarmekapasiteten bygge biogassanlegg på Klemetsrud.

Det som nå skjer på Klemetsrud er den viktigste miljøsatsingen i Oslo på årtier, sier Sahl.

Når anlegget er klart må alle i Oslo sortere ut matavfall og plast i søpla si

Drivstoff

Christoffer Sahl er opprinnelig fra Lofoten, og når familien er på besøk er de forundret over at han ikke sorterer ut matavfallet. Det har de gjort i Lofoten i mange år allerede.

De lurer på når vi i Oslo skal komme i gang, forteller Sahl. I dag går Oslo-folk matrester rett i forbrenningsovnene. I fremtiden vil matavfallet bli biogass, slik at 235 busser kan skifte ut forurensende diesel med mer miljøvennlig tankfyll.

Bussene som tanker opp med biogass, vil kjøre på klimanøytralt drivstoff. Det er bra for Oslo, sier Sahl. Han har registrert at det hersker mye lokal uro i forhold til de store, planlagte utbyggingene av ny ovnslinje, sorteringsanlegg og biogassanlegg.

Det står et enstemmig bystyre bak lokaliseringen av dette på Klemetsrud, så dette kan vi som politikere ikke slå politisk mynt på, sier Sahl.

Utsatt sak

Etter det Nordstrands Blad erfarer vil reguleringssaken for et eventuelt nytt biobrenselanlegg først legges frem for bystyrets organer etter sommeren, og ikke som planlagt før sommeren.

Viken Fjernvarme som ønsker å bygge anlegget, har tidligere sagt til Nordstrands Blad at aktuell plassering for et anlegg kun er på Klemetsrud, og at det er to alternativer; nord eller sør på EGEs tomt.

Det er bystyret selv som har initiert biobrensel, mot byrådspartienes stemmer. Men som byrådspartier må de følge opp flertallsforslag fra bystyret. Et biobrenselanlegg vil kunne produsere 500 millioner kWh med fjernvarme. Det er nok til å dekke oppvarmingsbehovet til 50 000 boenheter.

Jeg er positiv til biobrensel, men det er foreløpig ikke vedtatt at det skal bygges et slikt anlegg, og at det skal ligge på Klemetsrud. Byrådet er bedt om å vurdere dette. Nå må vi få en avklaring, sier Sahl.

Hvordan kan dere som er lokalpolitikere bidra på en best mulig måte i prosessen rundt et eventuelt biobrenselanlegg?


Vi må sørge for at den totale belastningen på området blir forsvarlig, og anleggene må tilpasses landskapet. Hensynet til lokalbefolkningens helse og livskvalitet må gis høyeste prioritet i planleggings- og byggeprosessen. Særlig må man ta fatt i luktproblemene. Jeg har stor forståelse for at de som har dette rett oppi husveggen reagerer, sier Sahl. Han mener likevel at det er viktig å jobbe konstruktivt med byggeplanene.

Det verste som kan skje er at dette blir våre nye skytebanesak, som tværer ut over veldig lang tid, sier Sahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere