RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må ikke sammelignes

Tokerud skole knuser naboskolene Rommen og Haugenstua i matematikk på de nasjonale prøvene. Men det vil ikke rektor lage noe oppstuss av.

Stovner: - Vi skal være forsiktig med å sammenligne oss med andre skoler. Vi vet jo ikke om alt hva de driver med der, presiserer rektor Ann Katrin Schille raskt. Men hun er selvfølgelig glad for de gode resultatene skolen hennes får. Særlig i matematikk og engelsk skårer de høyt, i norsk ligger de mer på det jevne. Hun har flere forklaringer på de høye "karakterene".
- Seriøse elever
- Vi har godt kvalifiserte lærere, som legger opp individuelt basert undervisning. Dessuten har vi fokus på fag, og vi hadde i fjor flere timer med matematikk og norsk, sier hun. Schille vektlegger norsk som et redskap i alle fag og synes debatten om elever med minoritetsbakgrunn fort kan bli stigmatiserende. I skoleverden må man ha sterkt fokus på hver enkelt elev, uansett.
- Men det er positivt at Stovner og Grorud, som tidligere har fått mye negativ omtale, nå skårer høyt. Det er flott! Vi har mange engasjerte og seriøse elever, sier hun.
- Morsomt i timen
Bilawel Khan (15), Oscar Hagen (16), Thomas Pellersen (16) og Jessica Ortega (15) går i 10. klasse på Tokerud. De tror de har forklaringen på hvorfor skolen deres skårer så høyt.
- Her er det ingen gjenger og ingen slossing, som man vanligvis forbinder med østkanten, sier Thomas.
- Og så er det veldig flinke lærere som inspirerer oss. Det er morsomt å komme inn i timen, legger Oscar til. De forteller at de fleste guttene satser på idrett, og at de derfor verken har tid eller at det er særlig kult å "henge på hjørnet".
- Hver 2. uke får vi utdelt arbeidsplaner med oversikt over lekser og læringsmål. Men det er helt opp til oss selv å komme med forslag til andre måter å lære på. På den måten engasjerer vi oss mer, sier Thomas.
Kjenner naboskolene
Bilawel forteller at det selvfølgelig er en del elever med minoritetsbakgrunn som har problemer med språket.
- Men de som har problemer, lærer veldig fort. Alle snakker med alle, vi går ikke i gjenger, sier han. De fire elevene kjenner naturlig nok ungdom på andre skoler, og forteller at de har hørt om mer bråk og gjengkultur der. Men det er de altså så heldige å slippe på Tokerud. Og snart er det nye nasjonale prøver.
Rektor Ann Katrin Schille skyter inn.
- Vi har merket at økonomien blir trangere og utfordringene blir større. Men vi skal fortsette å være en god skole!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere