RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU-leder på Stovner Karl P. Olsen mener alle må være mer åpne slik at alle inkluderes i bomiljøene.
BU-leder på Stovner Karl P. Olsen mener alle må være mer åpne slik at alle inkluderes i bomiljøene.

Må involvere hverandre

Snakk sammen og involver hverandre! Det var de enige om, de oppmøtte og arrangørene bak Arbeiderpartiets møte.

GRORUD: Direkte dialog. Dette er stikkordene bydelsutvalgets leder på Stovner, Karl Per Olsen (Ap), mener må føles opp. Forrige uke hadde Arbeiderpartiet invitert folk og fe til samråd. Temaet var inkludering i bomiljøene.

- Det kom mange innspill, både fra panelet og de i salen. Vi må lære å snakke sammen, kommenterer Olsen.

Dugnadsmennesker

Olsen forteller at det kom en del eksempler fra salen om å ta direkte kontakt.

- Kulturene våre er ulike. Vi nordmenn er for eksempel dugnadsmennesker. Dette er fremmed for mange innvandrere. I stedet for å sende et brev om dugnad, ba de om direkte kontakt. Dette har vist seg å være effektivt, enten det er skolebrev eller dugnadsbrev, sier Olsen. Han legger til at det er viktig å snakke sammen og ikke ha piggene ute så fort noen er annerledes.

Første av tre

Møtet på Grorud skole er det første i en rekke på tre, som Arbeiderpartiet skal arrangere før høstens stortingsvalg. BU-ledere fra flere bydeler i Oslo og Jan Bøhler står bak samlingene. Forrige uke deltok blant annet Dag Terje Andersen, spesialrådgiver i minoritetshelse Shaista Ayub og Gro Smedsrud stasjonssjef ved Manglerud politistasjon.

Ta kontakt i dagliglivet

- Det viktigste, som jeg tror alle var enig i, er at vi alle må bry oss om hverandre, ta ansvar og snakke sammen, sier Gro Smedsrud. Hun synes møtet var spennende og ikke minst viktig.

- Alle har et felles ansvar for bomiljøet. Det er viktig å involvere og ta kontakt i det daglige. Det krever en innsats av beboere i dalen å involvere nyinnflyttete og det er viktig å lære seg språket, sier Smedsrud. Hun mener språk er en god innfallsvinkel til alt.

- Det ble et langt møte med masse engasjement. Vi fikk høre flere stemmer og det ga et balanser inntrykk, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere