RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må komme i gang

Bystyret venter fortsatt på framleggelsen av en opptrappingsplan for kollektivtrafikken i Bjørvika. Samferdselsbyråd Peter N. Myhre (Frp) er ikke sikker på om den blir noe av.

BJØRVIKA: For tre år siden etterspurte bystyret en plan for kollektivnettet i den nye bydelen Bjørvika. Bystyrepolitiker Andreas Behring (SV) irriterer seg over at samferdselsbyråd Peter N. Myhre (Frp) ennå ikke har lagt fram en plan for hvordan de nye trafikkutfordringene skal løses.

Helhetlige løsninger

Vi trenger et godt kollektivtilbud i Bjørvika. Det blir en helt ny bydel, så det er nødvendig at det legges ned arbeid for å finne fram til gode helhetlige løsninger. Det er enighet om at vi vil ha en miljøbydel, men da må det legges til rette for det, sier Behring.

Han etterlyser særlig en plan for etablering av trikkelinjer. Trikken er et vedtatt satsingsområde, og det er allerede bestemt at en linje skal gå gjennom den nye bydelen.

Det er bestemt at det skal bli trikketrasé i Nyland Allé, men det er ikke bestemt hvor den skal gå fra og til. Det må avklares så fort som mulig. Hvis vi skal få kollektivtilbudet klart til bydelen står ferdig, må vi sette i gang nå, sier han.

Noe må legges fram

Behring understreker at byråden er pålagt å legge fram et forslag, uansett om han mener kollektivtilbudet er et viktig satsingsområde eller ikke.

Det har vært uenighet om hvor mye nettet skal bygges ut. Noen mener at et busstilbud er godt nok. Uansett må noe legges fram, sier Behring. Han peker på at ting ofte tar lengre tid enn planlagt.

T-baneringen planla man tidlig på 90-tallet, og den sto ferdig først i år. Når folk flytter til Bjørvika må trikken stå klar, hvis ikke anlegger de reisemønstre som er vanskelig å forandre senere. Sommel må ikke stå i veien for dette, sier han.

Ingen plan

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre (Frp) sier han har god tid til å planlegge kollektivtilbudet i Bjørvika.

Vi er i forkant. Det er jo fem år igjen til det nåværende veisystemet skal fjernes og Bjørvikatunnelen åpnes. Vi kan ikke bygge noe der det i dag er motorvei, sier Myhre. I dag trafikkerer en midlertidig bussrute området.

Nye bussruter vil ikke bli planlagt før noen måneder i forveien. De etablerer vi når vi har et inntrykk av folks reisemønster. Trikkeruter er på sin side en del av Oslopakke 3, som ikke er vedtatt ennå, forteller han.

Det er ganske opplagt hvor den nye trikkelinja skal kobles til og fra eksisterende linje. Det er jo planlagt omlegging av nåværende trikkelinje i Schweigaards gate, sier Myre.

Så det kommer ikke en egen plan for kollektivdekning i Bjørvika?

Det kan du godt si.

Står trikkelinja i Bjørvika klar til 2011?

Det kan jeg ikke svare på nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere