RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må kutt over alt

Dårlig økonomi er et langt fra ukjent fenomen i Nordstrand bydel, og ordene justering og kutt er kanskje de som har vært brukt mest i bydelsutvalget det siste året. Men de tall som nå er presentert, viser at bydelen er i en vanskeligere situasjon enn den noen gang har vært. Og skal lokalpolitikerne og administrasjon følge grunn-direktivene fra Rådhuset, må de kutte i nær sagt alle retninger. Både lovpålagt og ikke pålagte tjenester vil bli betydelig redusert. Det spiller ingen rolle om det gjelder unge eller eldre - alle vil bli berørt.

Ille nok med alt som må trappes ned, men det som kanskje skremmer mest, er at det virker som økonomien er ute av kontroll. På en måned har prognosene for overforbruk øket med 10 millioner kroner. Vi snakker om millionbeløp som om det skulle være tusenlapper. Og ikke nok med det - skal den svarte skyen som henger over bydelen blåse bort, må det gjøres omstillinger for 2006 og 2007 på hele 112 millioner kroner.

Nå er det ikke første gang Nordstrand-skuta har vært i hardt vær, og det er derfor rart at etter flere meget betydelige innstramminger, blir det stadig verre og verre. Skyldes dette at BU og administrasjonen ikke har hatt oversikt, eller har ikke tjenestestedene klart å holde sine rammer - og hvorfor?

Sist torsdag var det ordinert bydelsutvalgsmøte. Her ble det fort klart at man ikke ville klare å finne noen løsning i løpet av kvelden. Derfor er det ny runde mandag til uken. Da er det store spørsmålet; vil partiene og politikerne følge henstillingen fra Ingvald Bore (H) om å backe bydelsadministrasjonen på det som ligger i omstillingsplanen, eller er det for sterk kost for dem? Kan de se sine bydelsbeboere i øyene, enten de nå er unge eller gamle, etter de gigantkuttene som må gjøres.

Redusere, legge ned, oppsigelse, avvikle, avvikle, avvikle, avvikle og nedleggelse er en del av hoved-stikkordene for om mulig å komme på rett kurs igjen. Men dette er ord som har vært brukt flere ganger tidligere, og har tydeligvis ikke hjulpet.

Dermed er vi tilbake til konklusjoner som har vært trukket flere ganger tidligere. Forbruket er ikke i forhold til bevilgningene. Da må man diskutere om rammene er for små eller om bydelens ambisjonsnivå er for høyt? Det siste har vi vanskelig for å forstå når det nå må kuttes i lovpålagte tjenester. Det betyr jo at man ikke har penger nok til å dekke det som er minstemål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere