RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må kutte 22 millioner


BU-leder Hans Christian Lillehagen (Ap) er overraska over det skakkjørte økonomien. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
BU-leder Hans Christian Lillehagen (Ap) er overraska over det skakkjørte økonomien. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Kampen økologiske barnebondegård står i fare for å bli lagt ned etter 16 års drift. Bydel Gamle Oslo må kutte 22 millioner kroner.

KAMPEN: Bydelsøkonomien i Gamle Oslo er i krise. Flere kutt står på trappene, blant annet nedleggelse av den populære barnegården på Kampen. Gårdens ildsjeler ruster seg til kamp.

– Vi har startet mobiliseringen. De kan ikke legge oss ned, sier Kjersti Kvernhaugen.

Sjekk Facebook-gruppa her

Trist beskjed

Den triste beskjeden kom på mandag, forteller Kvernhaugen til Østkantavisa. Hun er konsulent ved gården og ansatt av bydelen.

– Riktignok er dette kun et forslag om kutt, men det er helt tragisk sier hun.

Bydelen vil spare omlag en halv million kroner på kuttet. Det er en liten sum, målt opp mot hvilke positive ringvirkninger gården har på Kampen, mener Kvernhaugen.

– Et kutt vil ramme svært mange barn. Hver uke kommer barnehager hit på besøk fra hele Oslo. Vi har voksne på arbeidstrening her. Vi har tilbud etter skoletid for barn, ridetilbud for barn på kveldstid, sier hun.

Overrasket over kutt

Forslaget om å kutte bevilgningene til Kampen barnebondegård er bare en av mange forslag fra administrasjonen i Bydel Gamle Oslo. Som følge av blant annet økte sosialhjelpsutgifter er bydelen nødt til å kutte 22 millioner kroner i inneværende år. Bare i første kvartal gikk bydelen med 12 millioner kroner i underskudd.

Leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Hans Christian Lilleahgen (Ap) fikk den dramatiske beskjeden i forrige uke. Han er svært skeptisk til å foreta forhastede løsninger.

Jeg er veldig overraska over at dette kommer nå, ettersom det ikke er lenge siden vi behandlet budsjettet for 2010. Jeg tror vi skal tenke oss godt om før vi foretar noen kutt. Jeg stiller meg undrende til at man ikke har sett dette komme tidligere, og jeg tror ikke det er riktig at vi foretar kutt nærmest over bordet, sier han.

Kort frist

Saken skal etter planen behandles på førstkommende BU-møte, torsdag 6. mai. Da er det bare to uker siden bydelspolitikerne ble informert om det kraftige underskuddet.

BU-leder Lillehagen håper nå at man kan ta seg tid til å tenke gjennom hva som kan kuttes, samtidig som han sender stafettpinnen videre til byrådet og staten.

– Noe må vi nok kutte, men jeg mener byrådet må ta ansvar her. Det som skjer nå er at bydelen bærer ansvaret for nedgangstidene. Det at vi har fått større arbeidsledighet og økte sosialhjelpsutgifter må kompenseres, det er ikke riktig at bydelen skal betale for det alene, sier han, og legger til at han ikke ønsker å kommentere de foreslåtte kuttene.

– Det synes jeg vi skal diskutere nøye før vi bestemmer oss for noe, sier han.

– Glad for engasjement

På Kampen barnebondegård er de imidlertid glad for engasjementet saken har vakt, men kommer med en bønn til politikerne.

– Jeg er veldig glad for at så mange er engasjert i saken. Nå håper jeg engasjementet redder gården fra nedleggelse, sier Kjersti Kvernhaugen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere