Gå til sidens hovedinnhold

Må kutte

Det var en tung dag i Vestre Aker bydelsutvalg (BU) forrige torsdag. Bydelen har et underskudd på 6 millioner kroner som må dekkes, og torsdag var dagen det skulle avgjøres hvem som sitter i saksa og hvem som slipper unna kutt.
- Dette er til å gråte blod av, sa gruppeleder i Høyre Elenor Holter under BU- møtet, og med seg hadde hun et samlet og bekymret bydelsutvalg.
Sjeldent er oppmøtet i BU-møtet så stort som sist. Det er flott å se at så mange av bydelens beboere engasjerer seg, men sakens anledning er trist.
Vinderen Helsestasjon må flytte. I gamle Vinderen bydel har helsestasjonen vært et lokalt tilbud og samlingspunkt for småbarnsmødre og andre som har benyttet seg av stasjonen for rådgivning, samtale og oppfølging.
- La oss beholde helsestasjonen vår! sa en ung mor under møtet. Bak henne står mange som i dag er triste for at et godt tilbud forsvinner fra nærområdet.
Det er ikke vanskelig å forstå Vinderen- beboernes harme. Likevel står bydelens underskudd klart og tydelig. Noe må kuttes og alle kan ikke skånes.
At helsestasjonen flyttes er trist, men bydelsdirektøren har tatt beboernes bekymringer på alvor; som et supplement til helsetasjonen i FO- bygget,vil det opprettes et tilbud på Vinderen skole, ikke langt fra der helsestasjonen i dag er lokalisert. Dette er et tilbud til de som ikke har mulighet til å reise så langt som til Huseby. Bydelen og bydelspolitikere har vist oppriktig bekymring rundt kuttene og bydelsdirektøren har gått langt for å finne frem til skånsomme løsninger og alternativer.
Gamle Vinderen bydel og Røa er slått sammen. Dette åpner opp for sentralisering av tilbud i bydelen. Det er imidlertid viktig å tenke på at alle bydelens beboere skal ha et godt lokalt tilbud. Bydelen er stor og strekker seg hele veien opp til Tryvann og ned til Frøen. Alle beboere har krav på å bli hørt. Selv om bydelsadministrasjonen ligger i gamle Røa bydel, kan ikke alt sentraliseres på Huseby.
Ullern Avis Akersposten er sikre på at bydelen ønsker å ta vare på alle sine innbyggere. Behandlingen av salderingspostene sist uke viste at de lytter til de som det hele faktisk dreier seg om, nemlig lokalbefolkningen. Det er det viktig at de fortsetter med i fremtiden. Noe annet vil ikke beboerne tillate.
Bydelen og bydelspolitikere har vist oppriktig bekymring

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året